מכינה להנדסה ומדעים מדויקים

אוניברסיטת בר אילן מקיימת מכינה ייעודית להנדסה ומדעים מדויקים בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת תל אביב .

מטרות המכינה:
1. הקניית כלים והרגלי למידה ברמה אקדמית גבוהה, ושיפור סיכויי הקבלה לתואר.
2.
תעודת המכינה להנדסה ומדעים מהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ללימודים בפקולטות הבאות:
אוניברסיטת בר-אילן: הנדסה, מדעים מדויקים ומדעי המוח.

אוניברסיטת תל אביב: הנדסה, מדעים מדויקים ובית הספר לרפואה ורפואת שיניים (ללימודי רפואה לא ניתן להתקבל בשנה העוקבת).

הקבלה לתארים היא בהתאם לדרישות המחלקות הנהוגות במוסד האקדמי הרלוונטי (המכינה איננה מתחייבת לגבי קבילות הציונים במוסדות אחרים).

משך המכינה להנדסה ומדעים מדויקים: 9 חודשים. 5 ימים בשבוע בהיקף של 36-38 ש"ש (שעות שבועיות).

תאריך פתיחת הלימודים: 22.10.17

תאריך סיום הלימודים: 6.7.18

תכנית הלימודים*:
מתמטיקה ברמת 5 יח"ל
פיזיקה ברמת 5 יח"ל
אנגלית ברמת 4/5 יח"ל
כתיבה אקדמית

*ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים.

תנאי קבלה למכינה ללימודי הנדסה ומדעים מדויקים (יש לעמוד בכל התנאים המפורטים להלן):
1. גיל 18 ומעלה (חיילים בשרות חובה, כולל חיילים בחופשה ללא תשלום, אינם יכולים ללמוד במכינה בתקופת שירותם).
2. 12 שנות לימוד
3. מינימום 7 יח"ל בבגרות בציון עובר – 55 ומעלה (ציוני בגרות סופיים).
4.
בחינה פסיכומטרית / מבחן *מימ"ד בציון 500.
5. ציון כמותי בפסיכומטרי / מימ"ד 115**
6. מינימום 70 בבגרות במתמטיקה 4 יח"ל**

מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה לעיל ידונו בוועדת חריגים.

* מבחן מימד מהווה תחליף למבחן הפסיכומטרי בקבלה למכינה בלבד (לא לתואר).
   להסבר וקבלת מידע על מועד מבחן המימ"ד הקרוב לחץ כאן

** מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה המפורטים בסעיפים 5-6 לעיל, יידרשו לעבור מבחן מיון במתמטיקה.
להסבר על מבחן המיון במתמטיקה, חומרי הלימוד ובחינה לדוגמה לחץ כאן.

יתרונות המכינה להנדסה ומדעים מדויקים:

√ הקניית הרגלי למידה וחשיבה החיוניים להצלחה בלימודים אקדמיים.

√ מלגות שכ"ל ומלגות קיום.

√ פטור מלימודי אנגלית והבעה לתלמידי אוניברסיטת בר-אילן עפ"י הקריטריונים של המכינה.

√ שמירת מקומות לתלמידי המכינה ברישום לאוניברסיטת בר-אילן.

הערה: מועמדים המעוניינים להתקבל לאוניברסיטת בר אילן ונדרשים לשפר ציונים רק במתמטיקה או פיזיקה יכולים להרשם למכינה במתמטיקה/פיזיקה.

ההרשמה למכינה להנדסה ומדעים מדויקים היא בהתאם לעמידה בתנאי הקבלה ועל פי בסיס מקום פנוי.

אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנושא מכינה להנדסה ומדעים דרך עמוד צור קשר או בטלפונים:

03-5317956, 03-5318406, 03-5354079