לימודי מכינה לשיפור / השלמת בגרות

מסלול מכינה לשיפור והשלמת בגרות של אוניברסיטת בר אילן מיועד לתלמידים המעוניינים להשלים או לשפר את ציוני תעודת הבגרות.
לכל תלמיד מותאמת תוכנית לימודים אישית בהתאם לנתוניו ושאיפותיו המקצועיות.

משך תכנית לימודי מכינה לשיפור / השלמת בגרות :  שנה אקדמית אחת (9 חודשים). ימים ושעות הלימודים נקבעים בהתאם למקצוע הלימודים.

תאריך פתיחת שנת הלימודים: 5.9.17

תאריך סיום: 7.6.18

בתכנית לימודי מכינה ניתן להשלים בגרות בכל מקצועות החובה וכן במגוון רחב של מקצועות מוגברים (5 יח"ל).

להלן פירוט מקצועות הלימוד במכינה*:

מקצוע

יח"ל

ש"ש (שעה שבועית)

מתמטיקה**

3/4/5

אנגלית

פיזיקה

תנ"ך - נתיב כלל/אקסטרני

ספרות

כתיבה מדעית

היסטוריה - מתכונת חדשה - חלק א'

היסטוריה - מתכונת חדשה - חלק ב'

היסטוריה

*מותנה במספר נרשמים מינימלי למקצוע.

תנאי הקבלה ללימודי מכינה לשיפור / השלמת בגרות

1. זכאים ללמוד כל מי שהינו/ה מגיל 18 ומעלה (חיילים בשירות חובה כולל חיילים בחופשה ללא תשלום, אינם יכולים ללמוד במכינה בתקופת שירותם).
  2. בעלי מינימום 7 יח"ל בציון עובר- 55 ומעלה (ציוני בגרות סופיים. לא יתקבלו ציוני תת בחינות), בתנאי שיוכלו להשלים את לימודיהם לקראת זכאות לתעודת בגרות, בהתאם לתכנית לימודי המכינה לשיפור והשלמת בגרות.
  3. ציון פסיכומטרי 350 לפחות, או מבחן מימ"ד.
    מועמדים שאינם עומדים בסעיפים 2-3 ידונו בוועדת חריגים.

**תנאי קבלה למעוניינים ללמוד מתמטיקה ברמה של 4 או 5 יח"ל:
תנאי קבלה למתמטיקה 4 יח"ל-  ציון מינימלי של 85 ב 3 יח"ל + 100 בחלק הכמותי בפסיכומטרי.
תנאי קבלה למתמטיקה 5 יח"ל- ציון מינימלי של 70 ב 4 יח"ל ו+ 115 בחלק הכמותי בפסיכומטרי.
מועמד שאינו עומד באחד מהנתונים שלעיל יידרש לעבור מבחן מיון הסבר מלא לחץ כאן.

ציונים וקבלה לאקדמיה בסיום לימודי מכינה לשיפור והשלמת בגרות

קבלת שני גיליונות ציונים - בסיום מסלול לימודי מכינה התלמיד יקבל גיליון ציונים של המכינה וגיליון ציוני בגרות של משרד החינוך. גיליון הציונים של משרד החינוך תקף בקבלה לכלל המוסדות להשכלה גבוהה בארץ.
יתרון ללומדים מכינה לקראת לימודי תואר בבר אילן - הציון הגבוה בכל מקצוע מבין שני גיליונות הציונים, יחושב לצורך קבלה לתואר באוניברסיטת בר-אילן, ובתנאי זכאות לבגרות ממשרד החינוך. יתרון זה מעלה משמעותית את סיכויי הקבלה של בוגר המכינה הבגרותית לאוניברסיטת בר אילן.

תהליך הקבלה לאקדמיה- הוועדה לקבלת תלמידים באוניברסיטת בר אילן תמתין לציוני בוגרי תוכנית לימודי המכינה לשיפור או השלמת בגרות ובקשתם תידון מיד עם קבלת התוצאות ממועד קיץ תשע"ח (יוני-יולי 2018) לצורך קבלה ללימודים.

תוקף גיליון הציונים של המכינה - ציוני המכינה לשיפור / השלמת בגרות תקפים ל-10 שנים מסיום המכינה.

תרונות המכינה הבגרותית:

קבלה לאקדמיה - הציון הגבוה מבין ציוני הבגרות וציוני המכינה משתקלל בממוצע, ובתנאי זכאות לתעודת בגרות.

√ שמירת מקומות לתלמידי המכינה ברישום לאוניברסיטת בר- אילן.

√ ניתן לשפר מקצוע אחד בלבד או יותר - לפי צרכי התלמיד.

√תעודת הבגרות מוכרת בקבלה לכלל המוסדות האקדמיים בארץ.

√הקניית הרגלי למידה וחשיבה החיוניים להצלחה בלימודים אקדמיים.

מלגות שכ"ל ומלגות קיום (ללא קשר לכספי הפיקדון).

√ פטורים מלימודי אנגלית והבעה לתלמידי אוניברסיטת בר אילן עפ"י קריטריונים של המכינה.

√לימודים באווירה תומכת ואישית.

√ שיעורי תגבור- במסגרת המכינה להשלמת בגרויות קיים מערך תמיכה הכולל שיעורי עזר ותגבור במקצועות שונים, בפרט במתמטיקה, אנגלית ופיסיקה.

√ קורס הכנה לפסיכומטרי בעלות ייחודית לתלמידי המכינה.

להלן פרטים לגבי מבחן מימד, מבחן המיון במתמטיקה ורשימת הנושאים בבחינת המיון.

אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנושא לימודי מכינה לשיפור או השלמת בגרות דרך עמוד צור קשר או בטלפונים:

03-5354079, 03-5318406, 03-5317956