מכינה ייעודית למדעי הטבע והחיים

אוניברסיטת בר אילן מקיימת מכינה ייעודית למדעי הטבע ומדעי החיים בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת תל אביב.

מטרות המכינה:
1. הקניית כלים והרגלי למידה ברמה אקדמית גבוהה, ושיפור סיכויי הקבלה לתואר.
2. תעודת המכינה למדעי הטבע ומדעי החיים מהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ללימודים בפקולטות הבאות:
אוניברסיטת בר-אילן: אופטומטריה, המגמה למדעי החיים, המגמה לביוטכנולוגיה, המגמה לביולוגיה חישובית - ביואינפורמטיקה.
אוניברסיטת תל אביב: מדעי החיים, ביה"ס למקצועות הבריאות-פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת, סיעוד (לסיעוד ניתן להתקבל גם ממסלול מדעי החברה).

הקבלה לתארים היא בהתאם לדרישות המחלקות הנהוגות במוסד האקדמי הרלוונטי (המכינה איננה מתחייבת לגבי קבילות הציונים במוסדות אחרים).

משך המכינה: 9 חודשים במשך 5 ימים בשבוע בהיקף של 35-38 ש"ש (שעות שבועיות).

תאריך פתיחת הלימודים: 22.10.17

תאריך סיום הלימודים: 6.7.18

תכנית הלימודים*:
מתמטיקה ברמת 4 יח"ל
אנגלית ברמת 4/5 יח"ל
פיזיקה ברמת 3 יח"ל
כימיה ברמת 3 יח"ל

*ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים.

תנאי קבלה למכינה למדעי הטבע ומדעי החיים:
1. גיל 18 ומעלה (חיילים בשרות חובה, כולל חיילים בחופשה ללא תשלום, אינם יכולים ללמוד במכינה בתקופת שירותם).
2. מינימום 7 יח"ל בבגרות בציון עובר – 55 ומעלה (ציוני בגרות סופיים).
3. בחינה פסיכומטרית / מבחן *מימ"ד בציון 500.
4. ציון כמותי בפסיכומטרי / מימ"ד 100ָָָָ**
5. מינימום 85 בבגרות במתמטיקה 3 יח"ל**

מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה לעיל ידונו בוועדת חריגים.

* מבחן מימד מהווה תחליף למבחן הפסיכומטרי בקבלה למכינה (לא לתואר).
   להסבר וקבלת מידע על מועד מבחן המימ"ד הקרוב לחץ כאן

**מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה המפורטים בסעיפים 5/4 לעיל, יידרשו לעבור מבחן מיון במתמטיקה.
להסבר על מבחן המיון במתמטיקה, חומרי הלימוד ובחינה לדוגמה לחץ כאן.

למי מתאימה המכינה הייעודית למדעי הטבע והחיים?

* תלמידים המעוניינים ללמוד תכנים ברמה אקדמית גבוהה אשר יקנו להם כלים ומיומנויות למידה ויכשירו אותם ללימודי התואר.

* תלמידים הממוקדים במקצוע לימודים מסוים.

* תלמידים שהיקף שעות הלימודים שלהם עולה על 32 שעות שבועיות ואינם מעוניינים לשפר מקצועות בגרות רבים.

יתרונות המכינה:

√ הקניית הרגלי למידה וחשיבה החיוניים להצלחה בלימודים אקדמיים.

√ מלגות שכ"ל ומלגות קיום.

√ פטורים מלימודי אנגלית והבעה לתלמידי אוניברסיטת בר אילן עפ"י קריטריונים של המכינה.

√ שמירת מקומות לתלמידי המכינה ברישום לאוניברסיטת בר- אילן.

הערה: מועמדים המעוניינים להתקבל לתואר באוניברסיטת בר אילן ונדרשים לשפר ציונים רק במתמטיקה או בפיזיקה יכולים להרשם למכינה במתמטיקה / פיזיקה.

ההרשמה למכינה הייעודית למדעי הטבע ומדעי החיים היא בהתאם לעמידה בתנאי הקבלה ועל פי בסיס מקום פנוי.

אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנושא מכינה להנדסה ומדעים דרך עמוד צור קשר או בטלפונים: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956