גולני להייטק

תכנית ג”ל (גולני להייטק) מעניקה הזדמנות ללוחמים אשר השתחררו משירות בחטיבת גולני ואינם עומדים בתנאי הקבלה ללימודים אקדמיים בתחומי הנדסה ומדעים מדויקים דרך אוניברסיטת בר אילן.

התכנית מאפשרת לגשר על פני פערים לימודיים, כלכליים, באמצעות המכינה הקדם אקדמית, ומציעה תמיכה רחבה בכל התחומים הסובבים את תקופת הלימודים.

התכנית מיועדת ללוחמים שהשתחררו משירות צבאי בחטיבת גולני במהלך החמש שנים האחרונות, בעלי 12 שנות לימוד שאינם עומדים בתנאי הקבלה לתואר ראשון .

תכנית גולני להייטק מעניקה הזדמנות ללוחמים אשר השתחררו משירות צבאי בחטיבת גולני ואינם עומדים בתנאי הקבלה לאקדמיה, להירשם ללימודים אקדמיים בתחומי הנדסה ומדעים מדויקים דרך אוניברסיטת בר-אילן.

תכנית גולני להייטק נועדה לגשר על פערים לימודיים כמו גם על פערים כלכליים ולהעניק שוויון הזדמנויות לכל, והיא עושה כן באמצעות המכינה הקדם אקדמית בבר-אילן וכן באמצעות מתן מעטפת תמיכה רחבה בכל התחומים הסובבים את תקופת הלימודים האקדמיים והקדם אקדמיים.

למי מיועד פרויקט גולני להייטק?

תכנית גולני היא ייחודית והיא פתוחה בפני לוחמי חטיבת גולני אשר השתחררו מהשירות הצבאי במהלך החמש שנים האחרונות, בעלי 12 שנות לימוד ואינם עומדים בתנאי הקבלה לתואר ראשון.

כמו כן, לוחמים מיחידות אחרות, שאינן גולני, אשר השתחררו מהצבא ומעוניינים להיות חלק מהתוכנית, יכולים להצטרף אליה. לשם כך יהיה עליהם להתנדב בקהילה במשך שנה וכן ללוות משפחה שכולה, שאחד מבניה שירת בחטיבת גולני ונפל. במסלול זה מוענקות מלגות על שם הנופל מחטיבת גולני, ולצד ליווי המשפחה השכולה הסטודנט יעלה מדי שנה ביום הזיכרון לקברו של הנופל עם בני המשפחה השכולה.

מה היקף הסיוע שמקבלים הסטודנטים בפרויקט גולני להייטק?

במסגרת פרויקט גולני להייטק כל לוחם חטיבת גולני משוחרר המעוניין להשתלב בתחומי ההייטק יהיה זכאי לקבלת מלגה בסך של עד כ-90,000 ₪, הכוללת מימון מלא של מכינה קדם אקדמית וכן מימון לימודי התואר באחד ממקצועות ההייטק במוסדות המובילים להשכלה גבוהה בארץ ובניהם גם אוניברסיטת בר-אילן כמובן.

כמו כן, סטודנטים מקבלים סיוע בתשלום שכר דירה ודמי קיום שישמשו אותם במהלך הלימודים לקראת התואר ובמהלך לימודי התואר.

לצד סיוע כלכלי חשוב זה, חברות ההייטק שהתגייסו לטובת מיזם גולני להייטק תורמות גם מזמנן  ומהמומחיות שלהן. הן מצוותות מנטורים מחברות ההייטק שלהן, המלווים כל סטודנט, חונכים אותו ומעניקים לו תמיכה לאורך כל תקופת הלימודים.

אודות מיזם גולני להייטק

מיזם גולני להייטק נולד ב-2014 במהלך מבצע צוק איתן, לאחר אסון אירוע הנגמ"ש באזור סג'עייה שברצועת עזה. לאחר התקרית, רועי זיסאפל, העומד בראש חברת "רדווד", פנה לעמותת "גולני יחד" וביקש להעניק משהו לחיילים ששירתו במבצע כדי להוקיר את הלוחמים ולהודות להם. עד מהרה, התגייסו לטובת המיזם המדהים הזה מספר חברות הייטק מובילות, כגון: "בזלת", "מלאנוקס", "אורגד אחזקות", "ארנסט אנד יאנג" ועוד, וכולם התאחדו למען מטרה אחת – לשלב את לוחמי החטיבה המשוחררים בעולם ההייטק.

תכליתו של מיזם גולני להייטק הוא בראש ובראשונה לתגמל את לוחמי חטיבת גולני המשוחררים על כך שסיכנו את חייהם למען שירות המדינה. לשם כך, יוזמי והוגי הפרויקט, שמו להם למטרה לספק ללוחמים משוחררי חטיבת גולני את כל האמצעים והיכולות שלא היו להם לפני הצבא וגם לאחר 3 שנות שירות, ולהעניק להם נקודת פתיחה טובה יותר בחיים האזרחיים, בדומה ליוצאי יחידות המודיעין, הטכנולוגיה והסייבר בצה"ל.

גולני להייטק באוניברסיטת בר-אילן

אוניברסיטת בר-אילן מוקירה את לוחמי צה"ל וגאה לקחת חלק במיזם גולני להייטק. במסגרת המיזם לוחמים משוחררים יכולים להשתלב בתכונית "גל" בבר-אילן, בתחומי ההנדסה ומדעים מדויקים. תוכנית גל נפרשת על 3 שנים עד 5 שנים, וכוללת גם מכינה קדם אקדמית, כאשר לאחריה יכולים בוגרי המכינה להשתלב בתוכניות תואר בהנדסה או במדעים מדויקים.

לקבלת מידע נוסף על אודות מיזם גולני להייטק בבמכינה הקדם אקדמית בבר-אילן, צרו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון 03-5317956

להרשמה ולקבלת פרטים נוספים על מיזם גולני להייטק באתר עמותת גולני, הקליקו: כאן