מכינת 30+ ללימודי עבודה סוציאלית

מכינת 30+ ללימודי עבודה סוציאלית למועמדים מעל גיל 30 ו-40,
כי אף פעם לא מאוחר להתחיל לשנות את העולם

לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 30 מאפשרים לאנשים באמצע החיים לשנות את נתיב הקריירה, להתקדם, לעסוק במקצוע טיפולי ולתרום תרומה משמעותית לחברה. הלימודים פותחים דלת לקריירה מספקת ומתגמלת בד בבד עם רכישת מקצוע מבוקש, המחולל שינוי ממשי ונוגע בחייהם של רבות ורבים. לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 30 ו-40 מעניקים הזדמנות לתרום לקהילה ולעזור לאחר, ותודות לתוכנית 30+ (מכינה 30+) - מכינה לבוגרים בבר-אילן, הם פתוחים גם בפני אנשים בוגרים שאין להם תעודת בגרות או שיש להם ממוצע בגרות נמוך.

מועמדים בני 30 ומעלה אשר מגיעים ללא זכאות לתעודת בגרות, או עם ממוצע בגרות נמוך, יכולים להשתלב במכינת 30+, ובסיום המכינה תעודת המכינה תהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר-אילן.

הקבלה לעבודה סוציאלית מותנית בעמידה בכל תנאי הקבלה הנדרשים - כולל ממוצע מכינה וציון פסיכומטרי בהתאם לדרישות המחלקה + ריאיון קבלה.

לקבלת פרטים נוספים בנושא תוכנית 30+ (מכינת 30+) למועמדים מעל גיל 30 ו-40 אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר באמצעות עמוד צור קשר או בטלפון: 03-7384486.

לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 30 טומנים בחובם יתרונות רבים:

אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות, בכל גיל. בפני בוגרי לימודי עבודה סוציאלית עומדות שפע של אפשרויות תעסוקה. עובדים סוציאליים יכולים לבחור את סוגי האוכלוסיות עימן הם מעוניינים לעבוד וגם את תחומי העיסוק. כך למשל, עובדים סוציאליים עובדים עם נוער בסיכון, ילדים, בני הגיל השלישי. הם מנהלים קשרי נוער-משפט, תומכים בבריאות הקהילה, מסייעים לחולים, תומכים באסירים, עובדים בבתי חולים, בתי אבות, מרכזי דיור מוגן ומרפאות לבריאות הנפש. כמו כן, הם משתלבים במחלקות הרווחה ברשויות מקומיות, בפנימיות, ומוסדות שיקום. כך שבוגרי לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 30 ו-40 יכולים לעצב את הקריירה שלהם בהתאם לתחומי העניין הייחודיים שלהם ולנטיות ליבם.

יציבות תעסוקתית וביטחון כלכלי. מכיוון שרבים מהעובדים הסוציאליים עובדים בשורות המגזר הציבורי, הם נהנים מתנאי עבודה טובים ויציבים, ומביטחון פיננסי לטווח הארוך. פרמטרים אלו חשובים במיוחד לאנשים המבצעים שינוי בקריירה בגילאי 30 ו-40, שכן הם מבטיחים תעסוקה שוטפת ויציבות פיננסית.

שילוב נפלא בין קריירה מתגמלת לחיי משפחה ופנאי. בוגרי לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 30 ו-40 הם בדרך כלל אנשים עובדים שכבר הקימו בית בישראל ויש להם משפחה. פיתוח קריירה בתחום העבודה הסוציאלית מאפשר לנהל קריירה מרתקת ומספקת, וליהנות מאיזון בין עבודה וקריירה- אותו קשה למצוא במשרות אחרות.

הזדמנות לשנות את העולם ואת חייהם של אנשים רבים. בוגרי לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 40 ו-30 עוסקים בעזרה לזולת ומסייעים למטופלים ומטופלות להתגבר על משברים וקשיים כגון: עוני, התמכרויות, פשע, מחלות, פגיעות ועוד. עובדים סוציאליים עוזרים, תומכים ופותרים בעיות. השינויים שהם מחוללים משפיעים על האופן שבו החברה שלנו מתייחסת לאנשים הפגיעים ביותר. העובדים הסוציאליים נוגעים בסוגיות של אי-שוויון, צדק חברתי, התעללות, מוגבלויות ועוני ומשנים את המערכת גם מבפנים.

לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 40

חשוב להדגיש כי כיום לימודים בגילאי אמצע החיים אפשריים יותר מתמיד ולא רק לבני 30. לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 40 או יותר לדוגמא, הם לא רק בגדר חלום. בזכות תוכניות לימוד מיוחדות, אנשים בכל גיל יכולים ללמוד, לשנות, ולהתקדם. כפי שתוכלו לקרוא מיד, גם אלו שאין בידם תעודת בגרות מספקת יכולים לממש חלום וללמוד לתואר בעבודה סוציאלית.

תוכנית 30+: כך תגדילו את סיכויי הקבלה ללימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 30

המכינה לבוגרים באוניברסיטת בר-אילן שמה לה למטרה לאפשר לאנשים מעל גיל 30 להתקבל ללימודים אקדמיים. מועמדים המעוניינים ללמוד עבודה סוציאלית ואין ברשותם תעודת בגרות מלאה, או שהם בעלי ממוצע בגרות נמוך – יכולים להצטרף למכינה מיוחדת לבני 30 פלוס ולהגדיל את הסיכוי להתקבל ללימודים גבוהים.

מכינה זו מתאימה לכל מי שיש לו 12 שנות לימוד ומעוניין ללמוד תואר ראשון. תוכנית 30+ (מכינה 30+) באוניברסיטת בר-אילן נפרסת על פני 4 חודשים בלבד והיא נועדה להקנות כלים וידע, להכין את הסטודנטים ללימודים אקדמיים גבוהים ולהגדיל באופן משמעותי את סיכויי הקבלה ללימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 30 ו-40.

מאחר שמכינה זו מיועדת לבני 30, 40, 50 ומעלה, היא עוצבה כך שתתאים לאורח החיים בגילאים הללו. היא מתקיימת בשעות הערב ובימי שישי, במתכונת ייחודית המאפשרת לסטודנטים ולסטודנטיות להמשיך לעבוד ולדאוג למשפחה במקביל ללימודי המכינה.

בוגרי המכינה לבני 30 ומעלה נדרשים לעמוד בכל תנאי הקבלה הנדרשים כדי להשתלב בלימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר-אילן.
תנאי הקבלה כוללים ממוצע מכינת 30+ וציון פסיכומטרי בהתאם לדרישות המחלקה + ריאיון קבלה.

חשוב לקחת בחשבון שלימודי התואר בבית הספר לעבודה סוציאלית מתקיימים בשעות הבוקר, בדומה לשעות הלימוד במרבית התארים האקדמיים הראשונים.

לימודי עבודה סוציאלית מעל גיל 30 ו-40 אפשריים היום יותר מתמיד.
אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה ללימודים אלו - הצטרפו אלינו למכינת 30+ ונשמח לתת לכם פרטים נוספים בנושא וללוות אתכם בתהליך.