מה זה מכינה באוניברסיטה? מכינות השלמה לפני תואר באוניברסיטת בר-אילן

אם אתם רוצים לדעת מה זה מכינה באוניברסיטה – הגעתם למקום הנכון. מכינה היא תוכנית לימודים מובנית המתקיימת במוסד לימודי, אשר מכשירה תלמידים ומכינה אותם לקראת לימודי המשך ורכישת תואר אקדמי.

בוודאי תשמחו לדעת כי המחלקה למכינה קדם אקדמית באוניברסיטת בר אילן מקיימת מכינות השלמה במסלולים מגוונים וייעודיים (דוגמאות בהמשך), במטרה להקנות למועמדים כלים והרגלי למידה ברמה אקדמית גבוהה כדי לשפר את סיכויי הקבלה שלהם ללימודי תואר באוניברסיטה.

למידע נוסף על מכינות השלמה ומה זה מכינה באוניברסיטת בר אילן, צרו קשר כעת דרך עמוד צור קשר, או חייגו: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956

מה זה מכינה ולמי היא מיועדת?

שוק התעסוקה כיום מציב רף גבוה לדורשי העבודה ורבים מתחרים על משרות מעניינות. לא פלא אם כך, שרבים מבינים שעל מנת לזכות במשרה נחשקת ומתגמלת עליהם להתבלט ולהציג על פי דרישה תעודות המעידות על השכלה אקדמית בתחום אליו הם מייעדים את עצמם. כתוצאה מכך, תואר אקדמי הפך להיות 'אייטם' חשוב והכרחי בקורות החיים.

בדרך לרכישת תואר אקדמי, יש תחילה לעבור תהליך קבלה. תנאי הקבלה לפקולטות השונות במוסדות להשכלה גבוהה מחייבים לרוב לעמוד ברף ציונים מסוים של תעודת הבגרות. אך מה עושים אלו אשר אין באפשרותם להציג תעודת בגרות, או שממוצע ציוני תעודת הבגרות שלהם אינו עומד בדרישות הסף של מסלולי הלימודים השונים?

במקרים אלו, הפתרון האפשרי הוא הצטרפות למכינות השלמה. במכינת ההשלמה עובר הסטודנט הכשרה ורוכש כלים ללמידה אקדמית במטרה להגדיל את סיכוייו להתקבל ללימודים לתואר. לכל מסלול מכינה יש תוכנית לימודים מובנית ומוגדרת, היקף שעות ודגשים לפי הנושא או המטרה הלימודית שלו.

המוסדות להשכלה גבוהה בארץ מציעים מסלולים שונים של מכינות השלמה. באוניברסיטת בר אילן מתקיימות מכינות רבות במסלולים מגוונים בתחומי ההנדסה והמדעים המדויקים, מדעי הטבע והחיים, מדעי החברה, מדעי הרוח, אנגלית ועוד.

מה זה מכינה עבור מי שלומד בה?

כעת כשאנו מבינים מה זה מכינה, חשוב גם להבין את החשיבות האישית שלה עבור אלו הלומדים בה.

עבור רבים, מכינת השלמה מהווה הזדמנות שנייה, ויש כאלו אשר מעידים שמכינות השלמה הן בבחינת קרש קפיצה אשר עשוי לשנות גורלות.

אלו אשר התקשו מכל סיבה שהיא ללמוד במסגרת 12 שנות לימוד, וציוני הבגרות שלהם חסרים או לא מספקים, עבורם הלימודים במסגרת מכינת השלמה היא ההזדמנות להאמין שוב ביכולותיהם האישיות והלימודיות, להשתפר ולהשלים את החסר בדרך ללימודים גבוהים. מכאן שעבור רבים מכינת השלמה היא הזדמנות להגשים חלום ולעשות תואר בתחום שבו הם חושקים.

מכינות השלמה מסייעות לסטודנטים בהכשרה לקראת קבלה ללימודים גבוהים, ובכך פותחות בפניהם אופק רחב של אפשרויות לפיתוח קריירה משמעותית בחיים.

מכינות השלמה באוניברסיטת בר-אילן

מכינות השלמה שונות מתקיימות תחת המחלקה למכינה קדם אקדמית בבר אילן. לכל מכינה מטרה ייעודית שונה. לדוגמא:

*מכינות השלמה ייעודיות - מכשירות ומייעדות את התלמידים לקראת קבלה ללימודים לתואר בתחום מסוים, כגון:

מכינה ייעודית למדעים מדויקים והנדסה - תעודת הסיום במכינה זו מהווה חלופה לתעודת הבגרות כחלק מתנאי הקבלה ללימודים בפקולטות להנדסה, מדעים מדויקים ועוד, באוניברסיטת בר אילן ובאוניברסיטת תל אביב.

מכינה ייעודית למדעי הטבע והחיים - תעודת הסיום במכינה זו מהווה חלופה לתעודת הבגרות כחלק מתנאי הקבלה ללימודים בפקולטות השונות של מדעי החיים במחלקות כגון אופטומטריה, ביוטכנולוגיה, מקצועות בריאות שונים ועוד באוניברסיטת בר אילן ובאוניברסיטת תל אביב.

מכינה ייעודית למדעי החברה והרוח - תעודת הסיום במכינה הזאת מהווה חלופה לתעודת הבגרות כחלק מתנאי הקבלה ללימודים בפקולטות השונות של מדעי החברה והרוח באוניברסיטת בר אילן ובאוניברסיטת תל אביב (למעט דימות רפואי, אשר הקבלה אליו היא ממסלול המכינה למדעי הטבע).

מכינה מרוכזת במתמטיקה ופיזיקה - מכינה זאת מיועדת למי שמתכנן להתקבל לאוניברסיטת בר אילן במקצועות אלו כבר בשנה העוקבת. ציוני המכינה קבילים כחלופה לציוני בגרות.

קדם מכינה – מסלול המיועד למועמדים המבקשים להשתלב באחד ממסלולי המכינות הייעודיות ואינם עומדים בתנאי הקבלה למכינה. מטרת המסלול להוות הכנה לקראת המכינה הייעודית, כך שבוגרי המסלול יוכלו להשתלב באחד משלושת מסלולי המכינות הייעודיות בבר אילן.

*מכינות מיוחדות:

תוכנית 30+ (מכינת 30+) - מכינה לקראת לימודים אקדמאים לבני 30 פלוס באוניברסיטת בר אילן מאפשרת לבני שלושים פלוס להשלים לימודים לקראת הגשת מועמדות לתואר אקדמי במוסד להשכלה גבוהה. במסגרת לימודי מכינה זו לומדים גם בני 40, 50 ואף מעל ל- 60.

מכינת מעבר באנגלית והכנה לקראת מבחן אמיר"ם – מכינה באנגלית הינה למעשה קורס קיץ בן מספר שבועות שנועד לאפשר קבלה לאוניברסיטה, כמו גם לקחת חלק בקורס הכנה למבחן אמירם.

*** חשוב: תוכניות המכינות עשויות להשתנות מעת לעת, והקבלה לתארים היא בהתאם לדרישות המחלקות הנהוגות במוסד האקדמי הרלוונטי. מומלץ להתעדכן תקופתית באתרי המחלקות.

הצטרפו עוד היום לאחת ממכינות ההשלמה של בר אילן ותהנו מתוכניות מובנות ומרתקות ומסביבה אקדמית תומכת בדרך ללימודי תואר אקדמי.