מכינה ייעודית למדעי הטבע והחיים

אוניברסיטת בר אילן מקיימת מכינה ייעודית למדעי הטבע ומדעי החיים בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב.

מטרות המכינה:
1. הקניית כלים והרגלי למידה ברמה אקדמית גבוהה, ושיפור סיכויי הקבלה לתואר.
2. תעודת המכינה למדעי הטבע ומדעי החיים מהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ללימודים בפקולטות הבאות:
אוניברסיטת בר-אילן: אופטומטריה, המגמה למדעי החיים, המגמה לביוטכנולוגיה, המגמה לביולוגיה חישובית - ביואינפורמטיקה.
אוניברסיטת תל אביב: מדעי החיים, ביה"ס למקצועות הבריאות-פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת, סיעוד (לסיעוד ניתן להתקבל גם ממסלול מדעי החברה).

הקבלה לתארים היא בהתאם לדרישות המחלקות הנהוגות במוסד האקדמי הרלוונטי, בשנת הלימודים הרלוונטית שאליה מעוניינ/ת התלמיד/ה להתקבל (המכינה איננה מתחייבת לגבי קבילות הציונים במוסדות אחרים).

משך המכינה: 9 חודשים במשך 5 ימים בשבוע בהיקף של 38 ש"ש (שעות שבועיות).

תאריך פתיחת הלימודים: 10/10/2021

תאריך סיום הלימודים: 16/06/2022(לא כולל בחינות)

תקופת הבחינות תתקיים בין החודשים יוני-יולי 2022

תוכנית הלימודים*:
מתמטיקה ברמת 4 יח"ל
אנגלית ברמת 4/5 יח"ל
פיזיקה ברמת 3 יח"ל
כימיה ברמת 3 יח"ל
כתיבה אקדמית

*ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים.

תנאי קבלה למכינה למדעי הטבע ומדעי החיים:
1. גיל 18 ומעלה (חיילים בשרות חובה, כולל חיילים בחופשה ללא תשלום, אינם יכולים ללמוד במכינה בתקופת שירותם).
2. 12 שנות לימוד
3. מינימום 7 יח"ל בבגרות בציון עובר – 55 ומעלה (ציוני בגרות סופיים).
4. בחינה פסיכומטרית / מבחן *מימ"ד בציון 500.
5. ציון כמותי בפסיכומטרי / מימ"ד 100ָָָָ**
6. מינימום 85 בבגרות במתמטיקה 3 יח"ל**
7. ציון 85 במבחן יע"ל (למועמדים שלא למדו ונבחנו בבגרות בשפה העברית).

מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה לעיל ידונו בוועדת חריגים.

* מבחן מימד מהווה תחליף למבחן הפסיכומטרי בקבלה למכינה (לא לתואר).
מבחן מימד מיועד למועמדים שמגיעים ללא ציון פסיכומטרי/מימ"ד קודם.
   להסבר וקבלת מידע על מועד מבחן המימ"ד הקרוב לחץ כאן

**מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה המפורטים בסעיפים 5/4 לעיל, יידרשו לעבור מבחן מיון במתמטיקה.
להסבר על מבחן המיון במתמטיקה וחומרי לימוד לחץ כאן.

למי מתאימה המכינה הייעודית למדעי הטבע והחיים?

* תלמידים המעוניינים ללמוד תכנים ברמה אקדמית גבוהה אשר יקנו להם כלים ומיומנויות למידה ויכשירו אותם ללימודי התואר.

* תלמידים הממוקדים במקצוע לימודים מסוים.

* תלמידים שהיקף שעות הלימודים שלהם עולה על 32 שעות שבועיות ואינם מעוניינים לשפר מקצועות בגרות רבים.

במסגרת הלימודים במכינה הייעודית למדעי הטבע והחיים, ניתן לקבל זכאות למלגות שכ"ל ומלגות קיום. למידע בנושא מלגות - לחץ כאן

הערה: מועמדים המעוניינים להתקבל לתואר באוניברסיטת בר אילן ונדרשים לשפר ציונים רק במתמטיקה או בפיזיקה יכולים להרשם למכינה במתמטיקה / פיזיקה.

הרשמה מקוונת למכינה הייעודית למדעי הטבע והחיים

ההרשמה למכינה הייעודית למדעי הטבע ומדעי החיים היא בהתאם לעמידה בתנאי הקבלה ועל בסיס מקום פנוי.

אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנושא מכינה למדעי הטבע והחיים דרך עמוד צור קשר או בטלפונים: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956