מה לעשות אחרי הצבא ושירות לאומי?

מתלבטים מה לעשות אחרי הצבא או מה עושים אחרי שירות לאומי? אתם לא לבד. תקופת השחרור והיציאה לאזרחות היא צומת דרכים משמעותית בחיים. תקופה זו אמנם עשויה להיות מבלבלת, לעיתים מאתגרת והיא מחייבת את המשוחררים והמשוחררות להסתגל לשגרה חדשה, אך יחד עם זאת, יותר מכל - תקופת השחרור היא הזדמנות לצמיחה ולהתפתחות אישית ומקצועית. אז אם אתם תוהים מה לעשות אחרי השחרור או מה עושים אחרי שירות לאומי, כדאי לדעת שהמכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת בר-אילן מציעה מרכז ייעודי לייעוץ ופיתוח קריירה עבור משוחררים מצה"ל ומהשירות הלאומי, בד בבד עם האפשרות לשפר את נתוני הקבלה ללימודים אקדמיים, וכך להגדיל את סיכויי הקבלה למסלול הלימודים המיוחל באוניברסיטה.

המכינה בבר-אילן כאן כדי לסייע לכם להחליט מה לעשות אחרי השחרור

אוניברסיטת בר-אילן מוקירה את המשרתים והמתנדבים בישראל ומודה להם על הירתמותם ותרומתם הגדולה להגנה על ביטחון המדינה, על אזרחיה וגבולותיה. מאחר שהשכלה גבוהה היא מפתח להצלחה בחיים האזרחיים, אוניברסיטת בר-אילן מציעה במסגרת המכינה שירותי ייעוץ והכוונה מקצועיים למי שמתלבט מה לעשות אחרי השחרור. השירות מקיף וכולל בין היתר: פגישת היכרות ראשונית אישית, הדרכה מרוכזת ופגישה אישית עם יועץ/ת לימודים, כאשר ליווי מקצועי זה ממשיך גם במהלך שנת הלימודים ולאחריה.

מטרת מרכז הייעוץ ופיתוח קריירה בבר-אילן היא משולשת: ראשית, מרכז זה נועד לסייע למתלבטים מה לעשות אחרי השחרור או מה לעשות אחרי שירות לאומי לקבל ייעוץ מקצועי בנושא בחירה והתאמה של מסלולי לימוד.  שנית, המערך לייעוץ והכוונה עוזר לגבש תוכנית פעולה המותאמת באופן אישי לכל משוחרר ומשוחררת ומתווה גם את הדרך להשגת תואר אקדמי. לבסוף, מציעה המכינה בבר-אילן מבחר רחב של מכינות, המאפשרות למשוחררים מצה"ל ומהשירות הלאומי לשפר את נתוני הקבלה לאקדמיה. כך שגם אם יש לכם תעודת בגרות חלקית או ממוצע ציוני בגרות נמוך, תוכלו להגדיל את סיכויי הקבלה שלכם למסלול התואר הנכסף ולהתכונן ללימודים באוניברסיטה במסגרת מכינה קדם אקדמית בבר-אילן.

בבר-אילן מגוון מכינות:

• קדם מכינה – תוכנית קדם מכינה מיועדת לבעלי 12 שנות לימוד החסרים תעודת בגרות, כמו גם ליוצאי החינוך החרדי אשר אינם עומדים בתנאי הקבלה למכינות הייעודיות.
  • מכינות ייעודיות – בבר-אילן מכינות ייעודיות להנדסה, למדעי החברה והרוח ולמדעי הטבע והחיים.
  • מכינות קיץ מרוכזות – תוכניות אלו מתאימות למי שמעוניין להתקבל ללימודים כבר בשנת הלימודים העוקבת, הן מרוכזות ונערכות בתקופת הקיץ. בין המכינות: מכינה למתמטיקה, מכינה לפיזיקה, בהיסטוריה וגם בערבית.
  • תוכנית לבני 30+ - מכינה 30+ (תוכנית 30+) מציעה לבני 30 ומעלה ללא זכאות לבגרות, או עם תעודת בגרות נמוכה, ללמוד בתוכנית מרוכזת ונוחה, המותאמת לאנשים המעוניינים לשלב קריירה ועבודה עם לימודים.

לא יודעים מה לעשות אחרי הצבא או מה עושים אחרי שירות לאומי? זקוקים לייעוץ מקצועי והכוונה? – צרו עימנו קשר דרך עמוד צור קשר ונשוב אליכם בהקדם.

תוהים מה לעשות אחרי הצבא או אחרי שירות לאומי? נצלו את מלוא זכויותיכם!

מאחר שגם מדינת ישראל מוקירה תודה על התרומה האדירה של המתגייסים והמתנדבים לצבא ולשירות הלאומי ומעודדת את המשתחררים להשתלב בלימודים, האגף והקרן לחיילים משוחררים מציע כמה זכויות חשובות שכל מי שתוהה מה עושים אחרי השחרור ואחרי שירות לאומי חייב להכיר מקרוב.

• מענק שחרור – המדינה מעניקה למשוחררים ולמשוחררות מצה"ל ושירות לאומי מענק שחרור, אותו ניתן לייעד לכמה מטרות מוגדרות, כאשר אחת מהן היא האפשרות להשתמש בכספי מענק השחרור לצורך לימודים אקדמיים.
  • מלגות חיילים משוחררים - האגף והקרן לחיילים משוחררים מציע גם מגוון רחב של מלגות שכר לימוד ומלגות קיום לבוגרי צבא ושירות לאומי במהלך לימודיהם במכינה

בנוסף, חשוב לדעת כי משוחררים טריים זכאים גם להטבות הבאות:

• מענק עבודה נדרשת
  • סיוע בדיור לזכאים
  • זכאות להטבות במס הכנסה
  • פטור מתשלום ביטוח לאומי במשך חודשיים ממועד תום השחרור

בהצלחה באזרחות!

מתלבטים מה לעשות אחרי הצבא או מה עושים אחרי שירות לאומי? זקוקים לייעוץ מקצועי והכוונה? – צרו עימנו קשר דרך עמוד צור קשר ונשוב אליכם בהקדם.