להתחיל מחדש בגיל 50: תואר ראשון לבני 50- אוניברסיטת בר אילן

תואר ראשון לבני 50

תואר ראשון לבני 50 אפשרי היום יותר מתמיד ונראה שאף פעם לא מאוחר לחזור לספסל הלימודים. תואר ראשון לבני 50 הפך לתופעה נפוצה מסיבות רבות כגון: העלייה בתוחלת החיים, שיפור איכות החיים, וכן תודות להנגשה של תוכניות לימוד לקראת תואר ראשון לבני 50, דוגמת מכינות קדם-אקדמיות ייחודיות לגילאים מתקדמים.

שלא כמו בעבר, כיום גיל 50 הוא אמצע החיים. הילדים גדולים ובדרך כלל כבר עזבו את הקן, ויש יותר זמן פנוי. כמו כן, בגיל 50 הקריירה נמצאת בשיאה, וישנה מוטיבציה להמשיך ולפתח את הכישורים האקדמיים והמקצועיים, תוך שמירה על איזון עם החיים האישיים.

יתרונותיהם של לימודי תואר ראשון לבני 50

ישנן הרבה סיבות טובות להירשם ללימודי תואר ראשון לבני 50, בין היתר ניתן למנות את הסיבות הבאות:

• תואר ראשון לבני 50 מאפשר קידום בקריירהאחת הסיבות הנפוצות ביותר ללימודי תואר ראשון לבני 50 היא הרצון להתקדם בקריירה ולהגיע לעוד ועוד הישגים. תואר אקדמי פותח דלת למגוון אפשרויות קידום, אם במקום העבודה שבו עובדים ואם במקום עבודה אחר.

• תואר ראשון לבני 50 מאפשר הסבה מקצועית ושינוי נתיב הקריירה סיבה רווחת נוספת שבעטיה בני 50 מתחילים ללמוד באקדמיה היא השאיפה להסבה מקצועית ולגיוון בקריירה. לימודי תואר ראשון בתחום שבו מעוניינים לעבוד יכולה להגדיל את הסיכויים לעסוק בתחום לאחר סיום הלימודים ואפילו במהלכם. תופעת ההסבה המקצועית היא שכיחה מאוד בגיל 50. נראה שהרצון לעבוד במשהו חדש ושונה מזה שעבדנו בו לאורך תקופה ארוכה, גורם לרבים ורבות לשנות מקצוע, לרענן את הקריירה באמצעות לימודים אקדמיים.

• תואר ראשון לבני 50 מגדיל את הסיכוי לשכר גבוה ומתגמל יותר – גם שכר גבוה יותר מהווה מוטיבציה ללימודי תואר ראשון לבני 50. בעלי תארים אקדמיים יכולים בדרך כלל להשתכר בשכר גבוה יותר בהשוואה לעובדים שאין להם תואר אקדמי. לכן, רבים מבני ה-50 לומדים לקראת תואר ראשון על מנת להגדיל את שכרם בהווה, וגם על מנת להגדיל את דמי הפנסיה שיקבלו לעת פרישה, שכן שיעור קצבת הפנסיה נגזר באופן ישיר מגובה ההכנסות של כל עובד ועובדת.

• תואר ראשון לבני 50 מעניק הזדמנות להגשים חלומות ושאיפות שנדחקותואר ראשון לבני 50 מאפשר לאנשים להגשים את חלומותיהם ואת תשוקותיהם. צעירים רבים עובדים בעבודה שהם עובדים כי היא רווחית, כי היא נוחה ויציבה, כי יש ילדים, כי צריך לפרנס משפחה צעירה וכי יש משכנתא להחזיר. אבל בגיל 50 דברים משתנים, כאמור. הילדים עוזבים את הבית, נטל המשכנתא יורד, כבר לא צריך לכלכל משפחה שלמה וזה זמן אידיאלי לממש חלומות אישיים ומקצועיים שנדחקו הצידה.

• תואר ראשון לבני 50 אינו מצריך תעודת בגרות. לימודים לקראת תואר ראשון לבני 50 קוסמים לרבים מאחר שבגילאים אלו ניתן להגדיל את סיכויי הקבלה לאוניברסיטה באמצעות מכינות ייעודיות לבני 30 ומעלה, גם אם אין תעודת בגרות, אם יש תעודת בגרות חלקית או תעודת בגרות הטעונה שיפור. תוכנית 30+ (מכינה 30+) נועדה לבני 30, 40, 50 ומעלה, בעלי 12 שנות לימוד, המעוניינים ללמוד לקראת תואר ראשון. במהלך לימודי התוכנית לומדים כיצד להתמודד עם לימודים אקדמיים, ותעודת הציונים המוענקת לבוגרי התוכנית מהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ראשון. תוכניות אלו פותחו באופן מיוחד עבור אנשים באמצע החיים, הן מתקיימות פעמיים בשבוע (ביום שישי וביום לימודים אחד בשעות הערב) כך שהן מאפשרות שילוב עבודה עם לימודים. כמו כן, תוכניות אלו הן ממוקדמות וקצרות, כך שניתן להשלים אותן בתוך 4 חודשים בלבד.

אז אם אתם חולמים על תואר ראשון לבני 50, יש לכם 12 שנות לימוד ואין לכם תעודת בגרות
הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקבלת פרטים נוספים בנושא מכינה 30+ דרך עמוד
צור קשר או בטלפון: 03-7384486 (במידה ואין מענה, שלחו הודעה דרך עמוד צור קשר ונחזור אליכם בהקדם)