מכינה ייעודית למדעי החברה והרוח

תעודת המכינה למדעי החברה והרוח מהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ראשון באוניברסיטאות המובילות

נפתחה ההרשמה למכינות הייעודיות לשנה"ל תשפ"ה!

להרשמה - בקישור זה

באוניברסיטת בר-אילן: משפטים, יהדות, הפקולטה לחינוך, מחלקות מדעי החברה והרוח (למעט דימות רפואי, אשר הקבלה אליו היא ממסלול המכינה למדעי הטבע).
באוניברסיטת תל אביב: מדעי החברה, משפטים, ביה"ס לחינוך, הפקולטה לאומנויות, ניהול, ביה"ס לעבודה סוציאלית ולחוג לסיעוד שבפקולטה לרפואה.

הערה: לתארים בכלכלה, מינהל עסקים, חשבונאות ואדריכלות - נדרשת רמת מתמטיקה של 4 יח"ל במכינה.

מועדי המכינה

משך המכינה: 9 חודשים.

היקף הלימודים:  32-34 שעות שבועיות, 4 ימי לימוד בשבוע.

תאריך פתיחת הלימודים: אוקטובר 2024

תאריך סיום הלימודים: יולי 2025

תוכנית הלימודים*

*מתמטיקה ברמת  3/4 יח"ל
 אנגלית ברמה אקדמית
 שיטות מחקר
 מיומנויות הכתיבה המדעית
 קורסים במדעי החברה: מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לסטטיסטיקה, יסודות המשטר בישראל, חברה ופוליטיקה בישראל.

*למקצועות כלכלה, מינהל עסקים, חשבונאות ואדריכלות - נדרשת רמת מתמטיקה 4 יח"ל כתנאי קבלה לתואר.

תנאי קבלה

יש לעמוד בכל התנאים המפורטים להלן, לצורך הקבלה למכינה הייעודית למדעי החברה והרוח:

1. גיל 18 ומעלה*
2. 12 שנות לימוד
3. מינימום 7 יח"ל בבגרות בציון עובר – 55 ומעלה (ציוני בגרות סופיים).
4. למועמדים שלא למדו ונבחנו בבגרות בשפה העברית - נדרש ציון 84 במבחן יע"ל
5. ציון מיון באנגלית של המרכז הארצי לבחינות והערכה (אמיר"ם/חלק האנגלית של הפסיכומטרי) - לצורך סיווג רמת האנגלית במכינה.

תנאי קבלה למעוניינים ללמוד מתמטיקה ברמת 4 יח"ל:
6. מינימום 85 בבגרות במתמטיקה 3 יח"ל.
מועמדים שאינם עומדים בתנאי זה, יידרשו לעבור בחינת התאמה במתמטיקה.
להסבר מלא ופרטים אודות בחינת ההתאמה - לחצ/י כאן.

מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה לעיל ידונו בוועדת חריגים.

חיילים בשרות חובה, כולל חיילים בחופשה ללא תשלום, אינם יכולים ללמוד במכינה בתקופת שירותם.

מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה למכינה הייעודית, יכולים להשתלב במסלול קדם מכינה.
מסלול קדם מכינה מהווה חלופה לבחינת הפסיכומטרי/מימ"ד ולבחינת ההתאמה במתמטיקה לצורך הקבלה למכינה. לפרטים ומידע אודות מסלול קדם מכינה - בקישור זה.

גובה שכ"ל של המכינה הייעודית לשנה"ל תשפ"ד - 15,265 ש"ח.

[ניתן לשלם על המכינה מכספי הפיקדון]

מלגות

במסגרת הלימודים במכינה הייעודית למדעי החברה והרוח, ניתן לקבל זכאות למלגות שכ"ל ומלגות קיום.
למידע מלא בנושא מלגות - לחצ/י כאן.

הרשמה למכינה

להרשמה למכינה הייעודית למדעי החברה והרוח לחצ/י כאן

ציוני המכינה וממוצע המכינה

להלן - הסבר ונוסחה לחישוב ממוצע תעודת המכינה

קבלה לתואר

הקבלה לתארים היא בהתאם לדרישות המחלקות הנהוגות במוסד האקדמי הרלוונטי, בשנת הלימודים הרלוונטית שאליה מעוניינ/ת התלמיד/ה להתקבל (המכינה איננה מתחייבת לגבי קבילות הציונים במוסדות אחרים).

תעודת המכינה אינה מהווה חלופה לבחינה הפסיכומטרית בקבלה לתואר ראשון.

אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנושא מכינה למדעי החברה והרוח דרך עמוד צור קשר או בטלפונים:

03-5354079, 03-5318406, 03-5317956