לימודים בגיל 50 / לימודים מעל גיל 50

לימודים בגיל 50 נתפסו בעבר כצעד פחות שגרתי. נדיר מאוד היה שאדם אשר שרטט במשך 20-30 שנים את מפת ההיסטוריה התעסוקתית שלו עצמו, יתעורר בגיל 50 ויתחיל ללמוד בקמפוס אקדמי, משל היה בשנות העשרים לחייו.

כיום, בניגוד לעבר, לימודים בגיל 50 או לימודים מעל גיל 50 שכיחים ומקובלים יותר, לא מעט בזכות פיתוחן של תוכניות לימודים מגוונות ומובנות, המקלות על המתעתדים להצטרף אליהן.

מוסדות אקדמיים רבים מנגישים תוכניות לימודים לקראת תואר ראשון לגילאים מתקדמים, כמו לדוגמה תוכנית 30+ (מכינה 30+) במסגרת המחלקה למכינת בוגרים של אוניברסיטת בר אילן, עליה נרחיב בהמשך.

הנכם מוזמנים ליצור עמנו  קשר לקבלת פרטים נוספים בנושא לימודים בגיל 50 ומכינה 30+ דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-7384486

הסיבות ללימודים בגיל 50

גיל 50 ידוע כגיל של חשבון נפש. זהו שלב בחיים שלעיתים טומן בחובו מחשבות לגבי מה הספקנו בחיים עד כה ומה אנחנו עוד רוצים להשיג.

לצד המחשבות העמוקות, זוהי גם הזדמנות לרבים מאיתנו לעשות שינוי אישי משמעותי בחיים. בגיל 50 אנחנו כבר למודי ניסיון, בעלי חכמת חיים ולא חוששים לעשות דברים שמעולם לא עשינו. מי שעבד כל חייו וטרם הספיק לחוות לימודים אקדמיים, זוהי ההזדמנות לכבוש גם את הפסגה הזאת ולהתחיל את החיים מחדש.

אלו אשר יחליטו לעשות שינוי לכיוון האקדמי וללמוד תואר ראשון באוניברסיטה, יוכלו להירשם אל תוכנית מכינה 30+ במסגרת המחלקה למכינת בוגרים של אוניברסיטת בר אילן.

היתרונות של לימודים בגיל 50

אחרי שנים רבות במסלול/מקצוע קבוע, לימודים בגיל 50 עשויים להיות מרעננים, ויש הטוענים כי יש בהם כדי לשנות את החיים לגמרי.

יתרונות רבים יש בהחלטה להתחיל לימודים בגיל 50 או לימודים מעל גיל 50 ,ואנו נמנה כמה מהם:

1. לימודים בגיל 50 מייצרים שיפור משמעותי ברמת המיקרו, היינו, במעגל הפרטי של הסטודנט, המתמלא בתחושת מסוגלות וסיפוק אחרי שנים רבות של כמיהה להשיג תואר ראשון.
  2. לתחושת המסוגלות מצטרפת 'זריקת מרץ' לערך העצמי וליכולת ההישגית.
  3. דוגמא אישית למשפחה ולחברים.
  4. לימודים בגיל 50 לתואר ראשון מזכים לעיתים את הבוגר במשכורת ובתנאי עבודה משופרים.
  5. לימודים מעל גיל 50 תורמים גם ברמת המאקרו – אזרחים בני 50+ אשר רכשו השכלה בשלב זה של חייהם, מעלים את הנתונים הסטטיסטיים של קבוצת בעלי תואר אקדמי והשכלה גבוהה במדינה, ומשפרים בכך את הדירוג העולמי של ישראל.
  6. בנוסף, תוכנית 30+ (מכינה 30+) וכן מסלולי תואר ראשון ייעודיים, מאפשרים ללומדים בהם לימודים מרוכזים בימות השבוע בשעות נוחות, עובדה המותירה לסטודנט את האפשרות להמשיך לעבוד ולהשתכר בעבודתו הקבועה, ובכך נחסכת מעמסה על החברה והכלכלה.

לימודים מעל גיל 50 הלכה למעשה

אם אתם מעוניינים להתחיל לימודים בגיל 50 (או לימודים מעל גיל 50), תכנית 30+ (מכינה 30+) מתאימה לכם. תכנית המכינה הינה השלב הראשון לקראת לימודים ללא בגרות. המכינה המתקיימת בקמפוס בר אילן בסביבה אקדמית, מציעה מעטפת מובנית ותומכת של לימודים במקצועות עיקריים: אנגלית, מתמטיקה/סטטיסטיקה, הבעה עברית ושני קורסים אקדמיים.

לקראת לימודים בגיל 50 - למי מיועדת התוכנית?

1. לבעלי 12 שנות לימוד
  2. ללא תעודת בגרות
  3. לבעלי תעודת בגרות בממוצע נמוך
  4. למעוניינים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן או במוסדות אקדמיים אחרים אשר מכירים בתעודת תוכנית 30+ (מכינה 30+)

*** חשוב לדעת:  המידע והתנאים המופיעים במאמר זה עשויים להשתנות מעת לעת, על כן מומלץ להתעדכן ישירות מול הפקולטות הרלוונטיות.