הרשמה למכינות ייעודיות לשנה"ל תשפ"א

ההרשמה למכינות הייעודיות לשנת הלימודים תשפ"א נסגרה!

לאחר בחירת מסלול המכינה המתאים עבורך, ובדיקת תנאי הקבלה למכינה, יש להירשם באופן הבא:

שלב ב' - מילוי טופס הרשמה ומסמכים נלווים

1. טופס השלמת נתונים

2. טופס רישום

3. טופס ויתור מלגה  (למי שמוותר/ת על מלגה, כולל לוחמים שאינם מגישים בקשה למלגת קיום).

4. מסמכים נלווים

מועמדים שלא ישלימו את שני השלבים, לא יתקיים דיון בקבלתם.

מועמדים בעלי תעודות סיום מחו"ל - נדרשים להעביר את התעודה לאישור המכינה לפני התחלת תהליך הרישום.

את הטפסים והמסמכים הנלווים ניתן להעביר אלינו בדוא"ל: .Mechina.kda@biu.ac.il

הערה: יש לשלוח את כל הטפסים והמסמכים בקובץ PDF אחד (להסבר כיצד ניתן למזג קובצי PDF לחצ/י כאן).

או ידנית / בדואר ישראל לכתובת הבאה: מכינה קדם אקדמית, בניין 403 קומה 2 חדר 210, אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן 5290002.

שלב ג' - טיפול המכינה בפניית המועמד/ת

עם סיום תהליך ההרשמה למכינה ושליחת המסמכים, ייבדקו נתוני המועמד/ת על ידי המכינה, ויישלחו מכתבי קבלה/דחייה.

מועמדים שנדרשים לעבור מבחן מימ"ד ו/או מבחן התאמה במתמטיקה לצורך הקבלה למכינה - ישובצו למבחן על ידי המכינה, ויישלח להם מכתב זימון למבחן עם כל פרטי המבחן.
עם קבלת הציון, תיבדק בשנית התאמת המועמד/ת למכינה, ויישלח בהתאם מכתב קבלה מן המניין או מכתב דחייה.

רק מועמדים אשר נרשמו למכינה (רישום מקוון + שליחת מסמכים) יורשו לגשת למבחן מימ"ד ו/או למבחן התאמה במתמטיקה.

לפני הרישום למכינה, מומלץ לקיים פגישת ייעוץ והכוון עם צוות המכינה.
לתיאום פגישת ייעוץ - לחצ/י כאן.

תלמיד הנרשם למכינה מקבל על עצמו את נוהלי המכינה והאוניברסיטה, תקנון שכ"ל ותקנון הלימודים.

ועדת מלגות

כחודש לאחר פתיחת שנת הלימו​​דים מתקיימת ועדת מלגות שבודקת את הזכאות למלגה עפ"י מצב סוציואקונומי. מועמדים בגילאים 19 עד 26, עד 5 שנים מיום השחרור משירות צבאי או לאומי/אזרחי - תיבדק זכאותם למלגות עפ"י כללי האגף והקרן לחיילים משוחררים.
מועמדים שאינם עומדים בכללים אלו - זכאותם למלגה תבדק עפ"י כללי משרד החינוך.

הטבה למועמדים ששירתו כלוחמים: מועמד/ת בעל/ת תעודת לוחם זכאי/ת למלגת שכ"ל מלאה, בכפוף לקריטריונים של האגף והקרן לחיימ"ש.

"לוחם" הינו מי שהשתחרר מצה"ל החל משנת 2008 וקיבל לידו תעודת שחרור במעמד "זהב". מי שהשתחרר בטרם שנת 2008, יפנה לאכ"א לשם קבלת אישור על היותו לוחם ומשך השירות (לפחות 75% מהשירות).

לפרטים מלאים אודות מלגות וסיוע כספי - לחצ/י כאן.

הרשמה לתוכנית "הישגים להייטק"

מועמדים לתוכנית "הישגים להייטק" נדרשים להרשם במקביל גם לאתר הישגים להייטק בקישור הבא: הישגים להייטק.
למועמדים שידחו מתכנית "הישגים להייטק" מסיבה סוציואקונומית, תינתן אפשרות להשתלב במכינה שלא במסגרת התכנית.

לפרטים מלאים אודות תוכנית "הישגים להייטק" - לחצ/י כאן.

לפרטים נוספים ניתן ליצור עמנו קשר דרך עמוד צור קשר

או בדוא"ל: Mechina.kda@biu.ac.il