לימודים בגיל 60: מה ללמוד בגיל 60?

אם אתם חולמים על לימודים בגיל 60 ותוהים מה ללמוד בגיל 60,  דעו לכם שאתם ממש לא לבד. מבוגרים רבים חוזרים לספסל הלימודים, אם כדי להתחיל או  כדי לסיים תואר אקדמי. לימודים בגיל 60  אפשריים היום יותר מתמיד, ונראה כי שינויים בתוחלת ובאיכות החיים, כמו גם שינויים וגישות מתפתחות בתחומי הרפואה, הכלכלה והטכנולוגיה, הביאו לכך שסטודנטים מבוגרים הלומדים כתף לצד כתף עם סטודנטים צעירים - הפכו לנפוצים הרבה יותר באקדמיה.

אז אם אתם שוקלים לימודים בגיל 60 לקראת תואר אקדמי, כדאי שתדעו שדלתות האקדמיה פתוחות בפניכם. אוניברסיטת בר-אילן מציעה מגוון רחב של מסלולים ותוכניות תואר, כאשר לימודים בגיל 60 לקראת תואר אפשריים גם עבור בני 60 ומעלה בעלי 12 שנות לימוד ללא תעודת בגרות וללא ציון בבחינה הפסיכומטרית.

מתלבטים מה ללמוד בגיל 60? לקבלת ייעוץ בנושא לימודים בגיל 60 הנכם מוזמנים ליצור עמנו  קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-7384486 (במידה ואין מענה, שלחו הודעה דרך עמוד צור קשר ונחזור אליכם בהקדם).

לימודים בגיל 60 לקראת תואר אקדמי, גם ללא תעודת בגרות

לפני שנדון בשאלה מה ללמוד בגיל 60, שאלה המעסיקה מבוגרים רבים, חשוב להדגיש כי לימודים בגיל 60 לקראת תואר אקדמי הם אפשריים למחזיקי תעודת בגרות, לבעלי תעודת בגרות נמוכה או חלקית, ואפילו  לבני 60 ללא זכאות לתעודת בגרות וללא ציון בבחינה הפסיכומטרית.

בני 60 ללא זכאות לתעודת בגרות או בעלי תעודת בגרות בממוצע נמוך המעוניינים ללמוד לקראת תואר אקדמי, יכולים להשתלב בתוכנית 30+ (מכינה 30+) באוניברסיטת בר-אילן. כך שאם אתם שוקלים לימודים בגיל 60 ואינכם עומדים בתנאי הקבלה, תוכלו לשפר את נתוני הכניסה שלכם ולהגדיל באופן משמעותי את סיכויי הקבלה שלכם לאוניברסיטה. תוכנית ייחודית זו מיועדת למעוניינים להתקבל לתואר ראשון, היא קצרה, מרוכזת ונפרשת על פני 4 חודשים בלבד, כאשר ימי הלימוד הם יום בשבוע בשעות הערב ויום נוסף בשישי בשעות הבוקר, מה שמאפשר למשתתפים בתוכנית לשלב בין עבודה לבין לימודים.

מה ללמוד בגיל 60?

באשר לשאלה מה ללמוד בגיל 60, התשובה היא שיש מגוון נרחב של מסלולי לימוד לקראת תואר ראשון הפתוחים בפני בני 60, וניתן להתקבל לפקולטות השונות בבר-אילן בהתאם לנתוני הקבלה של כל אחת ואחד, כפי שנבהיר בשורות הבאות.

• מה ללמוד בגיל 60 אם יש לי תעודת בגרות וגם ציון בבחינה הפסיכומטרית?

יש שפע רב של מסלולי לימוד בגיל 60. בעלי תעודת בגרות וציון בבחינה הפסיכומטרית בני 60 ומעלה יכולים להשתלב במגוון רחב של פקולטות באוניברסיטת בר-אילן וכן באוניברסיטאות אחרות, בהתאם להישגיהם בבגרות ובבחינה הפסיכומטרית. לכל מסלול יש תנאי הקבלה שלו, ותוכלו להעריך את סיכויי הקבלה שלכם למסלולי התואר הראשון השונים  בבר-אילן >> כאן.

בין היתר, בעלי תעודת בגרות וציון בפסיכומטרי יכולים לבחון את סיכויי הקבלה לתואר ראשון בפקולטה למדעי הרוח, בפקולטה למדעי היהדות, בפקולטה למדעי החיים והטבע, בפקולטה למדעים מדויקים, בפקולטה למדעי החברה, בפקולטה להנדסה, בפקולטה למדעי המחשב ועוד.

• מה ללמוד בגיל 60 אם יש לי תעודת בגרות אך אין לי ציון בבחינה הפסיכומטרית?

לימודים בגיל 60 באוניברסיטת בר-אילן פתוחים גם בפני בעלי תעודת בגרות החסרים ציון בבחינה הפסיכומטרית. אז אם שאלתם את עצמכם מה ללמוד בגיל 60 ויש לכם תעודת בגרות, אך לא נבחנתם בבחינה הפסיכומטרית, כדאי שתדעו שאוניברסיטת בר-אילן מציעה מסלולי לימוד לקראת תואר ראשון גם עבורכם.

בעלי תעודת בגרות ללא ציון בבחינה הפסיכומטרית יכולים לבחון את סיכויי הקבלה לתואר ראשון בין היתר במסלולים הבאים: חינוך מיוחד, ייעוץ חינוכי, אומנות יהודית, ביוטכנולוגיה, תקשורת, עבודה סוציאלית, מנהיגות וניהול מערכות חינוך, בלשנות / ספרות אנגלית, מדעי המדינה, מחשבת ישראל, גאוגרפיה וסביבה, ניהול משאבי אנוש, ביולוגיה חישובית, מדעי היהדות, מדעי הרוח, תרבות צרפת, כלכלה וחשבונאות, כלכלה ומינהל עסקים, לימודי המזרח התיכון, לימודים קלאסיים, לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה, לימודי מידע/טכנולוגית אינטרנט, מדעי החיים, לשון עברית ולשונות שמיות, מוזיקה, ערבית, משפטים, משפטים ופילוסופיה, מתמטיקה, ניהול לוגיסטיקה, ניהול טכנולוגיה, סטטיסטיקה, ספרות משווה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, ספרות עם ישראל, קרימינולוגיה, פיזיקה, פילוסופיה, מגמת הייטק, תלמוד, תנ"ך ועוד.

• מה ללמוד בגיל 60 אם אין לי תעודת בגרות וגם אין לי ציון בבחינה פסיכומטרית?

בני 60 המעוניינים ללמוד לקראת תואר אקדמי, וחסרים תעודת בגרות וציון בבחינה הפסיכומטרית, יכולים כאמור לשפר את נתוני הקבלה שלהם באמצעות תוכנית המכינה לבני 30 ומעלה, עליה הרחבנו בסעיף הקודם. בוגרי תוכנית זו יכולים לבחון את סיכויי הקבלה למגוון תוכניות לימוד לקראת תואר ראשון במסגרת ה"מדור לתוכניות מובנות ולימודי תעודה", וכן ה"מדור לזרועות הביטחון" בבר אילן, ביניהן:

>>> תוכניות המדור לתוכניות מובנות (ינשופים, יהלום, חץ, רום, חכ"ם)

>>> תוכניות המדור לזרועות הביטחון (מורשה, ניצבים, משאבי אנוש, מגן)