אודות המכינה

אודות המכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת בר-אילן

אינכם עומדים בדרישות לתואר הנכסף?

המכינה הקדם אקדמית תסייע לכם לשפר את נתוני הקבלה לקראת לימודי תואר ראשון באוניברסיטה

המכינה הקדם אקדמית בבר-אילן פועלת מזה שנים לקידומם של תלמידי המכינה לקראת שילובם בלימודים אקדמיים במוסדות להשכלה גבוהה, באמצעות תוכנית לימודים מובנית אשר מסייעת בשיפור נתוני הקבלה לתואר.

ישם מסלולי מכינה שונים, שיכולים להתאים לכל אחד:

מכינה ייעודית:
מכינה בת 9 חודשים אשר מכוונת את הסטודנטים הלומדים בה לתחום לימודים אליו הם מתכוונים להגיש מועמדות לקבלה לתואר ראשון, ומכשירה אותם ללימודים גבוהים באוניברסיטה.
תעודת המכינה מחליפה את תעודת הבגרות בקבלה לתואר הראשון באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת תל-אביב.
המכינה הייעודית מתקיימת בשלושה מסלולי לימוד:

• מכינה ייעודית למדעים מדויקים והנדסה
  • מכינה ייעודית למדעי הטבע והחיים
  • מכינה ייעודית למדעי החברה והרוח

קדם מכינה
מסלול הכנה למכינה הייעודית בן 4 חודשים.
המסלול מיועד למועמדים המבקשים להשתלב באחד ממסלולי המכינות הייעודיות, ואינם עומדים בתנאי הקבלה למכינה.
בוגרי מסלול קדם מכינה יוכלו להשתלב באחד משלושת מסלולי המכינות הייעודיות בבר-אילן, בהתאם להישגיהם במסלול הקדם מכינה ולדרישות של כל מסלול.

מכינות מרוכזות במתמטיקה 4/5 יח"ל ופיזיקה 5 יח"ל:
מכינות בנות חודשיים-שלושה, ומיועדות למועמדים שמעוניינים להתקבל לאוניברסיטת בר-אילן כבר בשנה העוקבת, ושיפור הציונים במקצועות מתמטיקה 4/5 יח"ל ו/או פיזיקה 5 יח"ל, ייעלו את סיכויי קבלתם לתואר המבוקש
בסיום כל מכינה יתקיים מבחן סופי, אשר יהיה קביל כחלופה לציוני הבגרות באוניברסיטת בר-אילן (לזכאי תעודת בגרות בלבד).
מסיימי המכינה יוכלו להשתלב בלימודים לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן כבר בשנת הלימודים הקרובה, בהתאם לדרישות המחלקות השונות.

מכינת מעבר באנגלית:
מכינה בת חודשיים וחצי,  המיועדת למועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה של 4 יח"ל באנגלית בקבלה לאוניברסיטה ו/או אינם עומדים בחתך הקבלה של ציון 85 בחלק האנגלית של הפסיכומטרי/אמי"ר/אמיר"ם.

קורס הכנה למבחן אמיר"ם:
קורס בן חודש וחצי, המיועד לבעלי ציון נמוך מ-85 בחלק של האנגלית בבחינה הפסיכומטרית/אמיר"ם, או ציון נמוך מ-185 באמי"ר.

תוכנית 30+ (מכינת 30+):
תוכנית בת סמסטר אחד, המיועדת לאנשים בעלי 12 שנות לימוד מעל גיל 30 ללא תעודת בגרות, אשר מעוניינים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן.
תעודת המכינה מחליפה את תעודת הבגרות בקבלה לתואר ראשון במדעי החברה והרוח באוניברסיטת בר-אילן.

קדם מכינה ומכינה ייעודית למגזר החרדי
מסלול של 12 חודשים שמיועד להכשיר תלמידים בני המגזר החרדי לקראת השתלבות בעולם האקדמיה, ולסייע להם להתקבל למגוון מחלקות באוניברסיטת בר-אילן.
הלימודים מתקיימים בנפרד לנשים ולגברים.

למה דווקא לימודי מכינה קדם אקדמית בבר-אילן?

ללימודים במסגרת המכינה הקדם אקדמית בבר-אילן יתרונות רבים כגון:

* לימודים במכינה קדם אקדמית אוניברסיטאית ותיקה ובעלת שם עולמי

* באווירה אישית ותומכת על ידי סגל מורים ותיק ומיומן

* תעודת סיום של מכינה קדם אקדמית שקולה לתעודת בגרות

* הקניית כלים והרגלי למידה

* סיוע בשיעורי תגבור במהלך לימודי המכינה

* מלגות שכ"ל ומלגות קיום לזכאים (ללא קשר לכספי הפיקדון) * שמירת מקומות ברישום לאוניברסיטה לבוגרי המכינה הקדם אקדמית

* אפשרות לדיור במעונות ועוד