מימוש פיקדון חיילים משוחררים ופיקדון שירות לאומי לתלמידי מכינות

פיקדון חיילים משוחררים, כמו גם פיקדון שירות לאומי, אלו הם מענקים כספיים העומדים לרשות חיילים ובני/ות שירות לאומי שהשלימו את שירותם. המטרה של פיקדונות אלו היא לסייע למשוחררים הטריים בחייהם העצמאיים החדשים ולספק להם "נחיתה רכה" עת הם מתחילים את חיי האזרחות.

פיקדונות אלו נבדלים ממענק השחרור העומד לזכות החיילים המשוחררים ובוגרי השירות הלאומי בכך שניתן למשוך אותם רק בתום 14 יום מתום השירות. בנוסף, פיקדון חיילים משוחררים וכן פיקדון שירות לאומי ניתנים למימוש בזמן מסוים ועבור מטרות מוגדרות, לרבות עבור לימודי מכינה קדם אקדמית.

כיצד נקבע גובה סכומם של פיקדון חיילים משוחררים ופיקדון שירות לאומי?

האגף והקרן לחיילים משוחררים הוא הגוף האמון על קביעת גובה סכום הפיקדון לחיילים משוחררים ובוגרי שירות לאומי, כאשר יש כמה קריטריונים המגדירים את גובה הסכום:

• משך השירות: שנה, שנתיים או שלוש שנים.
  • סוג השירות: לוחמים, תומכי לחימה, "אחר" (=לא לוחמים ולא תומכי לחימה), מסלול אזרחי ביניים או מסלול אזרחי מפוצל.

אפשרויות למימוש פיקדון חיילים משוחררים ופיקדון שירות לאומי

את כספי פיקדון חיילים משוחררים או פיקדון שירות לאומי ניתן לממש ב-2 דרכים:

1. מימוש הפיקדון ל-6 מטרות בתוך 5 שנים מיום השחרור.
  2. מימוש הפיקדון לכל מטרה רק בתום 5 שנים ועד 7 או 10 שנים מיום השחרור.

מימוש פיקדון חיילים משוחררים/ פקדון שירות לאומי ל-6 מטרות בתוך 5 שנים מיום השחרור

פיקדון חיילים משוחררים ופקדון שירות לאומי ניתנים למימוש במהלך 5 שנים מיום השחרור ובלבד שהם נועדו ל-6 המטרות הבאות בתחומי מדינת ישראל:

לצורך לימודים אקדמיים וכן לצורך מכינה קדם אקדמית

לצורך הכשרה מקצועית

לצורך לימודי נהיגה

לצורך נישואין

לצורך הקמת עסק חדש

לצורך השגת דיור

במידה ומעוניינים לממש את כספי הפיקדון לחיילים משוחרריםבמהלך 5 שנים מתום השירות לצורכי לימודים אקדמיים, מכינות קדם אקדמיות והכשרה מקצועית, יש להגיש מסמכים ושובר תשלום, והקרן לחיילים משוחררים תעביר באופן ישיר את כספי הפיקדון למוסד הלימודים.

מימוש כספי פיקדון חיילים משוחררים ופיקדון שירות לאומי באונ' בר-אילן:

אוניברסיטת בר-אילן היא אחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה המוכרים בישראל על ידי האגף והקרן לחיילים משוחררים, וניתן לממש בה גם פיקדון חיילים משוחררים וגם פיקדון שירות לאומי.

יש לציין כי ניתן לממש את כספי הפיקדון רק במידה והסטודנט לא זכאי למלגה.

מימוש פקדון לחיילים משוחררים ושירות לאומי לכל מטרה

בוגרי שירות לאומי וחיילים משוחררים שלא מימשו את כספי הפיקדון לחיילים משוחררים או פקדון שירות לאומי לאחת מ-6 המטרות שציינו במשך 5 שנים מתום השירות, יקבלו את יתרת הפיקדון ישירות אל חשבון הבנק שלהם עד 7 שנים מתום השיחרור, כאשר חיילים שהשתחררו מתאריך 12/7/2010 זכאים למימוש כספי הפיקדון עד 10 שנים מתום השירות הלאומי או הצבאי. מי שלא דרש את הפיקדון עד 10 שנים מתום השחרור או עד 7 שנים מיום השחרור במידה והשתחרר לפני 12/7/2010, יאבד את הזכות לפיקדון והפיקדון ימחק.

לקבלת מידע נוסף אודות מימוש פקדון חיילים משוחררים או פקדון שירות לאומי באוניברסיטת בר אילן במסגרת לימודי המכינה הקדם אקדמית צרו קשר בדף הצור קשר או התקשרו: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956