אבחון לקויות למידה לסטודנטים והתאמות

אבחון לקויות למידה הופך בשנים האחרונות יותר נפוץ בקרב סטודנטים המעוניינים לעבור את תקופת לימודי התואר ולסיימה בהצלחה. אבחון לקויות למידה אמנם מתבצע לרוב בשנות הילדות, שם מתהווה הקושי כתוצאה מלקויות הלמידה, אך אבחון זה מהימן עד מאוד גם בגיל מבוגר יותר. את האבחון מומלץ לבצע עוד לפני השלב שבו בוחרים מכינה קדם אקדמית, על מנת לדעת מראש באלו מקצועות נדרש סיוע.

 

מדוע חשוב לבצע אבחון לקויות למידה לסטודנטים?

התחלת שנת לימודים חדשה באוניברסיטה או במכללה היא תמיד דבר מרגש. עם ההתרגשות באופן טבעי עולים פחדים וחרדות, יש צורך להסתגל למקום חדש, לקשרים חברתיים חדשים וכמובן ללמוד ולהצליח במבחנים ובמטלות. עבור סטודנטים עם לקויות למידה, בנוסף לקשיים "הרגילים" מתווספים קשיים נוספים.

לקות למידה שאובחנה בגילאים צעירים יותר לא הולכת לשום מקום בבגרות ולא נעלמת, היא רק גדלה ועלולה לפגוע בחוויה הסטודנטיאלית בתחומים רבים.

לאבחון לקויות למידה לסטודנטים יש חשיבות והשפעה רבה על ההישגיים הלימודיים של הסטודנט, על עולמו הרגשי והחברתי ועל ביטחונו העצמי.

סטודנט בעל לקות למידה שאינה מאובחנת יחווה קשיים ותסכולים אותם ניתן למנוע. סטודנטים אשר אובחנו בגיל צעיר יותר ויש להם את תוצאות האבחון בכתב, יכולים לפנות למרכז לסטודנטים בעלי לקויות למידה באוניברסיטה, לקבל תמיכה רגשית ולימודית ולהיעזר באנשי מקצוע מתאימים.

סטודנטים אשר לא אובחנו בילדותם בשל חוסר מודעות או סיבות אחרות, מוזמנים לבצע אבחון לקויות למידה לסטודנטים במכונים הפרטיים ודרך קופות החולים הפזורים ברחבי הארץ אשר מעניקות הסדרים מיוחדים לאבחון לקויות למידה.

קיימת חשיבות רבה לאבחון לקויות למידה לסטודנטים, הן בפן הרגשי והן בפן הלימודי.

סטודנטים בעלי לקויות למידה אשר לא אובחנו, עלולים שלא לנצל את הפוטנציאל הגלום בהם, והישגיהם בלימודים יהיו נמוכים, דבר שישפיע על מצבם הרגשי.

בעזרת המרכזים ללקויות למידה אשר שוכנים במכללות ובאוניברסיטאות ניתן להתגבר על הלקות ולהגיע להישגיים ראויים.

להלן מספר טיפים היכולים לסייע בנושא אבחון לקויות למידה לסטודנטים:

  1. הכר את הגורם המטפל בלקויות למידה במוסד שבו אתה לומד - כאמור, לגורם המטפל בלקויות למידה יש ידע ומומחיות בנושא אשר יכול להיות לך לעזר ולתמיכה בהמשך הדרך.

 

  1. מצאו את הדרך הנכונה עבורכם ללמוד - סמסטר ראשון הוא סמסטר של ניסוי ותהייה מה עובד עבורכם ומה פחות. נסו לבדוק מה עובד עבורכם בלמידה ותגבשו אסטרטגיות להמשך הדרך.

 

  1. צרו סדר עדיפות - כבר בסמסטר הראשון תרגישו את העומס ולכן מומלץ לתעדף את המשימות החשובות יותר לאלה החשובות פחות על מנת שתדעו מתי ואיפה להשקיע את האנרגיה.

 

  1. היו נוכחים - השתדלו להגיע לכמה שיותר הרצאות ותרגולים. לעיתים הנוכחות היא לא חובה וקל מאוד לוותר עליה. ככל שתהיו נוכחים יותר כך הדבר יתרום לתהליך הלמידה, העיבוד והזיכרון.

 

מתמודדים עם לקויות למידה ומעוניינים ללמוד לתואר? הנכם מוזמנים לפנות לצוות המכינה הקדם אקדמית לייעוץ והרשמה. צרו עמנו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפונים: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956