לימודים לתואר - איזה מקצוע כדאי ללמוד בגיל 30?

אם מעניין אתכם לדעת מה כדאי ללמוד בגיל 30 - הגעתם למקום הנכון. אף פעם לא מאוחר מידיי לחשב מסלול מחדש, במיוחד כאשר מדובר בלימודים ורכישת השכלה. כאן תוכלו לקרוא על המקצועות והתחומים שאנשים לומדים באוניברסיטה באמצע החיים. במסגרת תוכנית מיוחדת לבני שלושים פלוס באוניברסיטת בר-אילן תוכלו לקבל מידע ורעיונות לגבי מקצועות שכדאי ללמוד בגיל 30 ויותר.

לייעוץ והכוונה בנושא איזה מקצוע כדאי ללמוד בגיל 30, צרו עמנו קשר עוד היום דרך עמוד צור קשר,
או חייגו  03-7384486

שינויים באמצע החיים – אז מה כדאי ללמוד בגיל 30?

רבים מאיתנו מתנהלים בתוך שגרת חיים קבועה ומסודרת לאורך שנים. לעיתים, דווקא באמצע החיים מתעורר בנו דחף לשינוי ורצון ללמוד - בין אם לצרכי שיפור מעמד תעסוקתי והכנסה חודשית, או כדי לרענן את היום-יום שלנו.  הכמיהה ללימודים מעלה שאלות ותהיות, כמו למשל איזה מקצוע כדאי ללמוד בגיל 30 (או יותר). האפשרויות כמובן מגוונות, ורבים בוחרים לפנות ללימודי תואר באקדמיה והופכים לסטודנטים מן המניין למשך מספר שנים.

איזה מקצוע כדאי ללמוד בגיל 30? – דברים שצריך לקחת בחשבון

אז הגעתם להחלטה שעכשיו זה הזמן לשינוי, ופניכם מועדות לכיוון האקדמיה. אתם מתחילים לחקור איזה מקצוע כדאי ללמוד בגיל 30, ומגלים לשמחתכם שהאפשרויות רבות, אבל לא ממש יודעים מה באמת מתאים לכם. התשובה לשאלה מה כדאי ללמוד בגיל 30 תלויה מן הסתם בניסיון התעסוקתי אשר צברתם לאורך השנים, בתחומי ההתעניינות שלכם, ובמטרות שסימנתם לעצמכם. שיקולים חשובים נוספים הם נפח הזמן הפנוי שלכם, והאם אתם עומדים בתנאי הקבלה לחוג הלימודים בו אתם חושקים. יש מי שיחליטו להעמיק עוד בתחום בו עסקו עד כה. אחרים יבחרו להגשים חלום ישן ולהירשם לתואר בתחום שונה לחלוטין מזה שעסקו בו.

מה חשוב לברר לפני שמחליטים איזה מקצוע כדאי ללמוד בגיל 30

על מנת לברר מה כדאי ללמוד בגיל 30, חשוב בראש ובראשונה לבדוק אילו תוכניות לימודים לתואר מתאימות לאנשים בגילאי שלושים או שלושים פלוס – מה היקף השעות והימים הנדרשים, ובעיקר, האם אנו עונים על דרישות הקבלה לתואר. לעיתים יתברר לנו כי קיים פער מסוים בין התוכניות האקדמיות שלנו לבין היכולת לממש אותן באופן מעשי.

בני 30 ומעלה המעוניינים ללמוד לתואר ואין בידם תעודת בגרות מלאה, או שציוני הבגרות שלהם אינם עומדים בדרישות הקבלה, יכולים להצטרף לתוכניות לימוד מיוחדות עבורם. תוכניות אלו מעניקות הכשרה לקראת לימודים באקדמיה, מסייעות לשפר את נתוני הקבלה ומגדילות את הסיכויים להתקבל לתואר הנכסף.

מה כדאי ללמוד בגיל 30 אם אין לך תעודת בגרות מלאה

כפי שכבר הזכרנו, מי שמתכוון ללמוד לתואר ראשון באקדמיה ומלאו לו 30, יכול ליהנות מתוכנית ייעודית לבני 30 פלוס הנקראת - "תוכנית 30+ (מכינה 30+)" ומתקיימת באוניברסיטת בר אילן. התוכנית כשמה כן היא - מיועדת לבני 30 ומעלה (וכוללת כמובן גם בני 40, 50, 60 ואילך), בעלי 12 שנות לימוד, שאין ברשותם תעודת בגרות מלאה, או בעלי ממוצע בגרות נמוך. אלו המצטרפים לתוכנית יוכלו בסיומה להירשם ללימודי תואר ראשון באוניברסיטת בר אילן או במוסדות אקדמיים אחרים המכירים בתוכנית 30 +, ובכפוף לדרישות המחלקות הרלוונטיות.

במסגרת התוכנית המיוחדת רוכשים הסטודנטים כלים ושיטות לימוד במקצועות המהווים בסיס ללימודים אקדמיים, כמו לדוגמא – סטטיסטיקה, הבעה עברית, ואנגלית. בנוסף לכך מתנסים הסטודנטים גם בקורסים אקדמיים בתחום מדעי החברה.

לתוכנית שלושים פלוס בבר אילן יתרונות בולטים רבים – משך הלימודים קצר יחסית, ונפרש על פני כארבעה חודשים במתכונת של לימודים מרוכזים: בימי שני- אחר הצהריים, ובימי שישי בבוקר. בדרך זאת יכולים הסטודנטים העובדים ללמוד מבלי לפגוע בפרנסתם. לנוחיות המועמדים התוכנית מתקיימת בשלושה מחזורים (סמסטר א', סמסטר ב' וסמסטר קיץ).

מה כדאי ללמוד בגיל 30? – תחומי לימוד אפשריים לבוגרי תוכנית 30+ בבר אילן

סטודנטים אשר סיימו את תוכנית 30+ באוניברסיטת בר אילן, יכולים להגיש מועמדות לקבלה ללימודים בפקולטות למדעי החברה, מדעי הרוח ומדעי היהדות בבר אילן (*למעט לתארים שמבקשים מתמטיקה ברמת 4 יח"ל ומעלה)– הכל בכפוף לדרישות המחלקה הרלוונטית.

להלן דוגמאות לתחומים הנלמדים בפקולטות הללו:

הפקולטה למדעי החברה:

סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, התוכנית לייעוץ ארגוני, מדעי המדינה, קרימינולוגיה, ניהול משאבי אנוש, גאוגרפיה והסביבה, בית הספר לחינוך, בית הספר לעבודה סוציאלית, לימודי רנטגן ודימות, תואר רב תחומי במדעי החברה ועוד.

הפקולטה למדעי היהדות:

מחשבת ישראל, תלמוד ותורה שבעל פה, ספרות עם ישראל, לימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה, לימודי המזרח התיכון, לשון עברית ולשונות שמיות ועוד.

הפקולטה למדעי הרוח:

פילוסופיה, ספרות משווה, היסטוריה כללית, המחלקה לבלשנות וספרות אנגלית, תרבות צרפת, לימודים קלסיים, ב.א. רב תחומי במדעי הרוח, תרגום וחקר התרגום ועוד.

נשמח לעזור לכם להתקדם לעבר מימוש החלום ללמוד תואר. אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר –

או חייגו: 03-7384486

*חשוב: תנאי תוכניות הלימודים עשויים להשתנות מעת לעת, והקבלה לתארים היא בהתאם לדרישות המחלקות הנהוגות במוסד האקדמי הרלוונטי. מומלץ להתעדכן תקופתית באתרי הפקולטות השונות.