מה לומדים במכינה? - כל מה שצריך לדעת על לימודי מכינה אוניברסיטאית

אם הגעתם לכאן, סימן שאתם כבר יודעים מה זה מכינה. בעמוד זה נסביר מה לומדים במכינה, מה המטרה והיתרונות של לימודי מכינה אוניברסיטאית, ולמי הם מיועדים.

נראה כי האמרה המפורסמת של המשורר הבריטי הנודע אלכסנדר פופ: "על האדם ללמוד לצעוד לפני שילמד לרקוד" יכולה לשפוך אור ולו במעט על מטרתן של מכינות בכלל ועל מכינות באוניברסיטה בפרט. ממש כשם שתינוק לומד קודם כל לשבת, לאחר מכן לעמוד, ולבסוף לרוץ ולרקוד אחרי שהשיג איזון ושיווי משקל, כך בדיוק קורה במעגל החיים האקדמיים - גם הם מדורגים ונבנים נדבך על נדבך, ואם נדבך אחד חסר, אין את היסודות האיתנים להתקדמות לשלב הבא. ואם נחזור לציטוט שאיתו התחלנו, אזי הצעידה היא מכינה אקדמית, והריקוד הוא התואר האקדמי - אם אין כישורי למידה ואם אין ידע אלמנטרי, אין את הבסיס הדרוש להשלמת לימודי תואר אקדמי.

אז מה בעצם לומדים במכינה? על כך תוכלו לקרוא בהמשך, כמו גם על האפשרויות השונות של לימודי מכינה אוניברסיטאית המתקיימים במסגרת המכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת בר-אילן.

מה לומדים במכינה? - למידע נוסף על לימודי מכינה אוניברסיטאית בבר-אילן צרו קשר כעת דרך עמוד צור קשר, או חייגו: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956

מי נרשם ללימודי מכינה באוניברסיטה?

מכינה אוניברסיטאית מתאימה לאנשים שאין להם תעודת בגרות מסיבות כאלו ואחרות, ולמועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה לתואר ראשון מבחינת הממוצע בגרות שברשותם. המכינה נועדה להגדיל את סיכוייהם להתקבל ללימודים אקדמיים גבוהים. הלימודים במכינה מספקים אם כן, הזדמנות שניה לאלו שלמידה מיטבית בימי התיכון נמנעה מהם מכל סיבה שהיא.

בעולם שבו קריירה מוצלחת מבטיחה הכנסה גבוהה, מעמד, אפשרויות קידום, יכולת השפעה, אתגר ועניין, השכלה היא כלי רב עוצמה והאמצעי המשמעותי ביותר לחולל שינוי ולהתקדם.

אז מה לומדים במכינה אוניברסיטאית?

כעת, לאחר שהסברנו על מטרתן של המכינות האוניברסיטאיות, אפשר להתמקד בשאלה שנשאלת על ידי רבים - מה לומדים במכינה?

ובכן, ניתן לחלק את הלימודים במכינה ל-2 קטגוריות עיקריות:

1. כישורי למידה וחשיבה חדשים

2. השלמת ידע חסר

כישורים חדשים – מכינה קדם אקדמית מאפשרת לסטודנטים לפתח מיומנויות חשובות הנדרשות להצלחה בלימודים האקדמיים, ביניהן: הרגלי לימוד, ניהול זמן, הכנה למבחנים, למידה עצמאית, כושר ארגון של חומר ומשמעת עצמית.

השלמת ידע – לצד כישורי למידה חדשים, מכינה אוניברסיטאית נועדה להכשיר מועמדים למסלולי לימודים אקדמיים ייעודיים, ועל כן במהלכה נלמדים תחומי ידע ספציפיים המניחים את הבסיס ללימודי המשך באקדמיה בתחומי ההתמחות השונים.

להלן דוגמאות ומידע על אודות המסלולים המגוונים של לימודי מכינה המתקיימים במסגרת המכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת בר-אילן:

> מה לומדים במכינה למדעים מדויקים והנדסה? – במכינה הייעודית למדעים מדויקים והנדסה לומדים בין היתר: אנגלית, מתמטיקה, פיזיקה, כתיבה אקדמית ועוד. תעודת סיום במכינה זו מחליפה תעודת בגרות והיא מגדילה את סיכויי הקבלה ללימודים בפקולטות למדעים מדויקים והנדסה באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת תל-אביב.

> מה לומדים במכינה למדעי החברה והרוח? - במכינה הייעודית למדעי החברה והרוח לומדים בין השאר: מבוא לפסיכולוגיה, חברה ופוליטיקה בישראל, מבוא לסטטיסטיקה, יסודות המשטר בישראל, כתיבה אקדמית, אנגלית ועוד. תעודת סיום במכינה זו מחליפה תעודת בגרות והיא מגדילה את סיכויי הקבלה ללימודים בפקולטות למדעי הרוח והחברה באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת תל-אביב.

> מה לומדים במכינה למדעי החיים והטבע? - במכינה הייעודית למדעי הטבע והחיים לומדים כימיה, פיזיקה, מתמטיקה, אנגלית, כתיבה אקדמית ועוד. תעודת סיום של מכינה זו מהווה חלופה לתעודת בגרות והיא מגדילה את סיכויי הקבלה ללימודים בפקולטות למדעי החיים והבריאות באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת תל-אביב.

> מה לומדים במכינה המרוכזת במתמטיקה ופיזיקה? -  במכינה המרוכזת במתמטיקה ופיזיקה לומדים בין היתר: מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית ועוד. תעודת סיום במכינה זו מחליפה תעודת בגרות והיא מגדילה את סיכויי הקבלה ללימודים בפקולטות לפיזיקה, מחשבים, הנדסה ומתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן.

> מה לומדים במכינה 30+?  תוכנית 30+ (מכינה 30+) היא למעשה מכינה אוניברסיטאית לבני 30 פלוס ומטרתה להכין בני 30+, בני 40+, בני 50+ וכן הלאה ללימודים אקדמיים ולהגדיל את סיכויי הקבלה לפקולטות השונות במוסדות להשכלה גבוהה בתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה ומדעי היהדות.

מכינה אוניברסיטאית מאפשרת לסטודנטים להתרגל, להסתגל ולטעום את טעמם של לימודים אקדמיים. תעודת הסיום של המכינה מהווה חלופה קבילה לתעודת בגרות, משפרת את סיכויי הקבלה למוסדות אקדמיים וסוללת את הדרך לקראת לימודי תואר.

*** שימו לב: תוכניות הלימוד במכינות עשויות להשתנות, והקבלה לתארים אקדמיים כפופה לדרישות המחלקות הנהוגות במוסד האקדמי הרלוונטי. יש להתעדכן מעת לעת בתוכניות הלימוד באתרי המחלקות.