שינוי תעסוקתי

שינוי תעסוקתי בגיל 30, 40 או 50 עשוי לעורר רגשות מעורבים כגון פחד וספקות המהולים בהתרגשות וציפייה, כאשר בלב ליבה של ההחלטה על שינוי תעסוקתי יש חשש מן הלא נודע. ואכן, להתחיל את הקריירה מחדש יכול קצת להרתיע, במיוחד באמצע החיים, כשיש אחריות אישית, ציפיות חברתיות, התחייבויות משפחתיות ופיננסיות, שבתורם מוסיפים עוד שכבות של מורכבות לתהליך קבלת ההחלטות. עם זאת, חשוב לציין ולהדגיש כי על אף ההיסוסים והספקות הטבעיים, שינוי כיוון תעסוקתי אחרי גיל 30 טומן בחובו גם לא מעט הזדמנויות עבור האמיצים שבוחרים בכך.

יתרונות שינוי תעסוקתי אחרי גיל 30

כאמור, חרף האתגרים בשינוי תעסוקתי בגיל  40 או 50, יש בכך גם לא מעט יתרונות שכדאי לקחת בחשבון, ביניהם:

שינוי כיוון תעסוקתי יכול להוביל להתפתחות וצמיחה אישית ומקצועית. אפשר לשנות קריירה למקצוע חדש ומלהיב שכצעירים ויתרתם עליו, ולהתפתח בתחום שבאמת מעניין אתכם וקרוב לליבכם, כזה שיש לכם תשוקה אמיתית אליו.

כמו כן, שינוי תעסוקתי יכול לספק הזדמנות להגדלת כושר ההשתכרות. אם למשל מחליטים ללמוד תואר אקדמי על מנת לבצע את השינוי התעסוקתי המיוחל, הסיכוי להגדלת המשכורת ולאופק קידומי גדל באופן משמעותי.

סיבה נוספת לבצע שינוי תעסוקתי באמצע החיים הוא רצון לחידוש ושינוי שגרה. אין זה נדיר לחוש לאחר שנים רבות באותו מקום עבודה או באותו תפקיד תחושת מיצוי, ואפילו שעמום. ניתן להפיג תחושות אלו ולשבור את השגרה בעזרת שינוי תעסוקתי, לחקור מקומות עבודה שונים ו/או להתנסות בתפקידים מגוונים.

שינוי תעסוקתי אחרי גיל 30 מאפשר גם לרתום גם את הידע וניסיון החיים שנצברו לטובת גילוי וחקירת תחום תעסוקתי חדש ומרענן. מיומנויות רבות שנרכשו לאורך השנים במקום עבודה אחד בהחלט ניתנות להעברה למקום עבודה חדש.

 

לקבלת מידע על לימודים במכינה לקראת שינוי תעסוקתי או להרשמה למכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם.

 

אסטרטגיה לעריכת שינוי תעסוקתי באמצע החיים

מאחר ששינוי תעסוקתי הוא שינוי משמעותי, שיש לו השלכות על כל תחומי החיים, כדאי לבצע אותו באופן הדרגתי ושקול.

בשלב הראשון כדאי לשאול את עצמכם אלו תחומים מעניינים אתכם. קחו את הזמן כדי לבחון, להרהר ולהעריך מסלולי קריירה אפשריים שיכולים להתאים לכם.

בשלב השני, נסו לחקור ולהבין מה נדרש כדי להתקבל לתפקידים שאתם מעוניינים בהם - אילו כישורים, תארים אקדמים, הכשרות וניסיון נדרשים לכך.

שלב שלישי, שקלו רכישת השכלה. תנאי נפוץ מאוד ומקובל לכניסה לתפקידי מפתח רבים הוא תואר אקדמי. תואר יכול לפתוח דלתות רבות, והחדשות הטובות הן שניתן להתחיל ללמוד לקראת תואר גם אחרי גיל 30 וגם אם אין תעודת בגרות בעזרת תוכנית 30+ (מכינה 30+).

מידע על תוכנית 30+ במכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת בר-אילן

תוכנית זו פתוחה עבור בני 30 ומעלה בלבד, והיא מיועדת לבעלי 12 שנות לימוד ללא תעודת בגרות או בעלי ממוצע ציוני בגרות נמוך, אשר מעוניינים ללמוד לקראת תואר ראשון במגוון מוסדות אקדמיים בארץ המכירים בתעודת הגמר של התוכנית, לרבות אוניברסיטת בר-אילן.

מטרת תוכנית זו היא לפתוח את שערי האקדמיה לבני 30, 40 ומעלה המעוניינים לבצע שינוי תעסוקתי או הסבה מקצועית. התוכנית מרוכזת ונפרשת על פני 4 חודשים בלבד. היא מותאמת לאנשים עובדים, כך שמערכת השעות כוללת שני ימי לימוד בשבוע, אחד ביום חול בשעות אחר הצוהריים-ערב, והשני בימי שישי בבוקר.

תעודת המכינה מחליפה את גיליון ציוני הבגרות בקבלה למוסדות להשכלה גבוהה, וכבר במסגרת התוכנית לומדים שני קורסים אקדמיים, המקנים ידע, כלים ומיומנויות הנדרשים להתמודדות עם לימודים באוניברסיטה. לצד הקורסים האקדמיים נלמדים גם קורסי אנגלית, הבעה וסטטיסטיקה, ומשכללים את כישורי הלמידה.

בוגרי התוכנית שעומדים בדרישות הקבלה יכולים להשתלב בלימודי תואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן בפקולטות של מדעי הרוח, מדעי החברה ומדעי היהדות, בכפוף לדרישות הספציפיות של כל מסלול ומחלקה.

אף פעם לא מאוחר לעשות שינוי תעסוקתי!

 

לקבלת מידע נוסף על לימודים במכינה לקראת שינוי כיוון תעסוקתי או להרשמה למכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם.