מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה ואיך מגדילים סיכויי קבלה למוסד האקדמי המועדף?

מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה ואיך מגדילים סיכויי קבלה למוסד האקדמי המועדף?

אם אתם שואלים את עצמכם מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה, יש סיכוי שאתם שוקלים ברצינות לימודים אקדמיים גבוהים ומתלבטים היכן הכי כדאי לכם ללמוד. החשיבות של השכלה גבוהה במאה ה-21 ידועה לרוב בכך שהיא עוזרת לנו להציג נתוני פתיחה טובים יותר בעולם תחרותי שבו אלפים מתחרים על משרה פתוחה, או על אפשרויות קידום בעבודה והשגת תפקיד נחשק.

בחירת המוסד האקדמי המתאים ביותר ללימודים חשובה לעתיד והיא לא תמיד פשוטה, לכן רגע לפני שבודקים מסלולי לימוד, תוכניות תואר ותנאי קבלה כדאי להבין קודם כל מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה.

שימו לב: גם אם יש בידכם תעודת בגרות חלקית או שהיא חסרה, תוכלו להצטרף למסלולי הלימוד של המכינה הקדם אקדמית בבר-אילן אשר מכשירים אתכם ללימודי תואר אקדמי - תוכלו לקרוא על כך עוד בהמשך.

 

רוצים לדעת עוד מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה? צרו קשר כעת עם המכינה הקדם אקדמית בבר-אילן דרך עמוד צור קשר, או חייגו: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956

 

 

 

אז מה ההבדל בין אוניברסיטה למכללה?

 

התשובה לשאלה מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה נחלקת לכמה סעיפים, כפי שנראה בשורות הבאות:

  • מספר התארים הנלמדים – בעוד שמרבית המכללות בישראל מורשות להציע לסטודנטים הלומדים בהן תוכניות תואר ראשון (B.A)  ותוכניות תואר שני (M.A) בלבד, באוניברסיטאות בישראל ניתן ללמוד בתוכניות תואר ראשון, תואר שני וכן בתוכניות תואר שלישי (PhD).
  • וותק – באופן כללי ניתן לומר שרוב האוניברסיטאות בישראל נחשבות למוסדות אקדמיים ותיקים יותר ממכללות. עד לפני כמה עשורים בודדים כלל לא היו מכללות בארץ כי אם רק אוניברסיטאות, לכן אוניברסיטאות נהנות מניסיון עשיר ומוותק רב יותר בנוף ההשכלה הגבוהה המקומי.
  • אפשרויות מחקר – תשובה נוספת לשאלה מה ההבדל בין אוניברסיטה למכללה נעוצה באפשרויות המחקר שמציעים המוסדות האקדמיים השונים. מאחר שהאוניברסיטאות בישראל מציעות תארים שלישיים ומסלולי דוקטורט יש להם מערך מחקר מפותח ופלטפורמות מובנות לפיתוח ומחקר. במסגרת מחקרים אלו אוניברסיטאות בישראל מקיימות שיתופי פעולה עם אוניברסיטאות אחרות הן בארץ והן בחו"ל. לעומת זאת, במכללות לא עוסקים בדרך כלל במחקרים אקדמיים.
  • דגש אקדמי – הבדל נוסף בין מכללות מסויימות לבין אוניברסיטאות טמון בדגשים האקדמיים. ישנן מכללות בהן הדגש הוא על מתן הכשרה שהיא יותר מעשית וממוקדת, כאשר באוניברסיטה בדרך כלל יש דגש הן על הכשרה מעשית, הן על הכשרה עיונית והן על מחקר ופיתוח.
  • גודל – על פי רוב אוניברסיטאות בישראל הן גדולות יותר בשטחן, על כן יותר סטודנטים יכולים ללמוד בהם בכל שנה אקדמית. מנגד, מכללות נפרסות על שטח קטן יותר בדרך כלל ובשל כך גם מספר הסטודנטים שיכולים ללמוד בהן מדי שנה הוא קטן יותר בהתאם. ישנם סטודנטים/ות שמעדיפים ללמוד במסגרות גדולות וכאלה שמעדיפים דווקא מוסד קטן יותר וסביבת לימודים אינטימית, והבחירה היא כמובן אישית לכל אחת ואחד.
  • מגוון תוכניות ומסלולי לימוד - תשובה נוספת לשאלה מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה נמצאת במגוון מסלולי הלימוד המוצעים לסטודנטים. מכיוון שאוניברסיטאות הן גדולות יותר ומספקות מענה אקדמי למספר רב יותר של סטודנטים, בדרך כלל הן מציעות מגוון רחב יותר של תוכניות ומסלולי לימוד בהשוואה למכללות.

יחד עם זאת, ישנן מכללות בהן מוצעים מסלולי לימוד מיוחדים שאינם קיימים באוניברסיטאות. ההחלטה היכן ומה ללמוד היא כמובן לפי בחירה חופשית והמטרות של כל סטודנט/סטודנטית.

  • שכר לימוד –  באשר לשאלה מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה בכל מה שנוגע לשכר הלימוד התשובה היא מעט מורכבת. שכר לימוד אוניברסיטאי ושכר לימוד במכללות ציבוריות בדרך כלל דומה, במקרים רבים אפילו זהה. אולם, שכר הלימוד במכללות המוגדרות פרטיות יהיה יקר יותר.

 

לסטודנטים/ות לעתיד שרוצים לדעת מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה ואיך ניתן לרכוש ידע וכלים אקדמיים שעוזרים להתקבל ללימודי תואר ראשון

 

כעת, אחרי שהבנו מה ההבדל בין אוניברסיטה למכללה הבחירה אם ללמוד כאן או כאן היא במידה רבה אישית, אך היא גם כפופה לתנאי הקבלה הנהוגים במחלקה של כל מוסד אקדמי שבו מעוניינים ללמוד.

יחד עם זאת, חשוב להבין כי גם אם נתוני הקבלה האישיים, קרי: ציון במבחן הפסיכומטרי וציוני בגרות, אינם עומדים בתנאי הקבלה, זה לא סוף פסוק. ניתן לשפר את נתוני הקבלה באמצעות מכינה קדם אקדמית וכך להגדיל את הסיכוי להתקבל למוסד האקדמי המועדף - תהא זו מכללה או תהא זו אוניברסיטה.

המכינות הקדם אקדמיות באוניברסיטת בר-אילן פתוחות בפני בעלי 12 שנות לימוד ללא תעודת בגרות או בעלי תעודת בגרות חלקית או חלשה. במהלך המכינות רוכשים הסטודנטים ידע חסר, מצטיידים בכישורים אקדמיים, מפתחים מיומנויות למידה ומשפרים את ציוני הבגרות, כאשר תעודת הסיום של המכינות הקדם אקדמיות מהווה חלופה לגיליון ציוני תעודת הבגרות.

 

מסלולי המכינות הקדם אקדמיות במערך לתוכניות מובנות באוניברסיטת בר-אילן:

 

  • מכינה למעוניינים ללמוד תואר ראשון מדעי החברה והרוח: בין נושאי הלימוד במכינה למדעי החברה והרוח: חברה ופוליטיקה, מבוא לפסיכולוגיה, סטטיסטיקה, אנגלית, כתיבה אקדמית ועוד. המכינה משפרת את סיכוי הקבלה לפקולטות למדעי הרוח והחברה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בר-אילן.
  • מכינה למעוניינים ללמוד תואר ראשון בהנדסה ומדעים מדויקים: בין נושאי הלימוד במכינה למדעים מדויקים והנדסה: פיזיקה, מתמטיקה, אנגלית, כתיבה אקדמית ועוד. המכינה משפרת את סיכוי הקבלה לפקולטות למדעים מדויקים והנדסה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בר-אילן.
  • מכינה למעוניינים ללמוד תואר בפיזיקה ומתמטיקה: בין נושאי הלימוד במכינה המרוכזת במתמטיקה ופיזיקה: מתמטיקה, פיזיקה, כתיבה אקדמית, אנגלית ועוד. המכינה משפרת את סיכוי הקבלה לפקולטות למחשבים, הנדסה, פיזיקה ומתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן.
  • מכינה למעוניינים ללמוד תואר במדעי החיים והטבע: בין נושאי הלימוד במכינה למדעי החיים והטבע: מתמטיקה, פיזיקה, כתיבה אקדמית, אנגלית ועוד. המכינה משפרת את סיכוי הקבלה לפקולטות למחשבים, דימות (רנטגן), הנדסה, פיזיקה ומתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן.
  • תוכנית 30+ לבני 30 ומעלה: תוכנית 30+ (מכינה 30+) היא תוכנית ייעודית לבני 30, 40 ומעלה והיא מעלה את סיכויי הקבלה לפקולטות במדעי החברה, מדעי הרוח ומדעי היהדות. התוכנית נפרסת על פני 4 חודשים בלבד והיא מתקיימת בשעות הערב ובימי שישי, כך שהיא מתאימה לאנשים עובדים.

חשוב אם כן להבין את ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה לפני שמחליטים מה והיכן ללמוד. האיפיונים של שני המוסדות – אוניברסיטה או מכללה כפי שסקרנו בעמוד זה, עשויים לעזור לך לקבל תובנות חשובות בנוגע לעתידך האקדמי, ובמידת הצורך, המכינה הקדם אקדמית בבר-אילן יכולה להוות עבורך קרש קפיצה משמעותי בדרך אל התואר הנכסף.

 

רוצים לדעת עוד מה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה? לקבל מידע נוסף על המכינות הקדם אקדמיות בבר-אילן? צרו קשר כעת דרך עמוד צור קשר, או חייגו: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956

*** תוכניות הלימוד במכינות הקדם אקדמיות באוניברסיטת בר-אילן עשויות להשתנות מעת לעת, והקבלה לתארים אקדמיים כפופה לדרישות המחלקות הנהוגות במוסד האקדמי הרלוונטי. יש להתעדכן בתוכניות הלימוד העדכניות באתרי המחלקות.