איך משלימים בגרויות?
אם שאלתם את עצמכם איך משלימים בגרויות אז דעו שאתם ממש לא לבד. ההבנה כי תואר אקדמי הוא הבסיס ההכרחי להצלחה בעולם התעסוקה התחרותי מחלחלת לתודעה של רבים לאחר השירות הצבאי/הלאומי או אחרי הטיול הגדול, ומובילה גם אותם לתהות איך משלימים בגרויות. החדשות הטובות הן, שאף פעם לא מאוחר להשלים בגרויות והחדשות הטובות עוד יותר הן שיש יותר מדרך אחת להגדיל את סיכויי הקבלה לאוניברסיטה וללמוד לקראת תואר. אחת הדרכים היא להצטרף למכינה קדם אקדמית בבר-אילן.
לבחירתכם, מגוון אפשרויות לשיפור נתוני הכניסה לאוניברסיטה
השלמת בגרויות באופן אקסטרני, זו אחת האפשרויות הפתוחות בפניכם. בחירה במסלול זה מאפשרת לחסרי תעודת בגרות או לבעלי תעודת בגרות חלקית או חלשה לשפר את הציונים בכל מקצועות הבגרות ולהיבחן באופן חיצוני. היתרון במסלול האקסטרני הוא שניתן להחליט אם ללמוד לבד או בעזרת מכון פרטי ייעודי המתמחה בהכנת תלמידים לבחינות הבגרות. אך יש גם חסרונות. כך למשל, יש צורך להשלים מספר רב של בגרויות בחלק ניכר מהמקצועות, יש להקדיש זמן רב ללמידת כל המקצועות, המסלול יכול להתפרש על פני שנתיים ויותר (תלוי בקצב ההתקדמות האישית של כל סטודנט), והמרצים במכונים הפרטיים, גם אם הם איכותיים ומקצועיים, אינם מכינים את התלמידים לאתגרי האקדמיה.
מעוניינים לדעת איך משלימים בגרויות? לקבלת פרטים על אודות המכינות השונות באוניברסיטת בר-אילן צרו עימנו קשר כעת דרך עמוד צור קשר או בטלפונים: 03-5317956, 03-5318406,03-5354079
תשובה אפשרית נוספת לשאלה איך משלימים בגרויות ניתן למצוא בין כותלי האוניברסיטה, במכינות הקדם אקדמיות. מכינות אלו סוללות את הדרך לתואר למי שאין בידו תעודת בגרות או למי שבידו תעודת בגרות חסרה או חלשה, ובסיום הלימודים הסטודנטים מקבלים גיליון ציונים המהווה חלופה לתעודת הבגרות. היתרונות של מכינות הם רבים. כך לדוגמה, הלומדים במכינות אינם צריכים להיות טרודים בשאלה איך משלימים בגרויות, שכן במכינות לא לומדים את כל מקצועות הבגרות אלא רק מקצועות ליבה, ביניהם: אנגלית, מתמטיקה, והבעה עברית וכל זאת בד בבד עם הכנת הסטודנטים ללימודים גבוהים והקניית מיומנויות אקדמיות, המאפשרות השתלבות מהירה ונחיתה רכה באקדמיה. כמו כן, סטודנטים הלומדים במכינות הזכאים לכך יכולים לקבל מלגות לימוד (מלגת פרח, מלגת משרד החינוך, מלגת גולני להייטק, מלגה לחיילים משוחררים ועוד) לצורך מימון מלא או סבסוד חלקי של הלימודים ואף להתגורר במעונות האוניברסיטה. מכינות אלו הן ממצות, ממוקדות וקצרות, כך שיש תוכניות שניתן להשלים בתוך 9 חודשים ויש תוכניות מרוכזות עוד יותר, בהן ניתן להשלים את הלימודים בתוך 4 חודשים בלבד, כפי שנראה בשורות הבאות.
לא צריך יותר לתהות איך משלימים בגרויות, נרשמים למכינות!
המערך לתוכניות ייעודיות באוניברסיטת בר-אילן פועל שנים רבות למען קידום שוויון הזדמנויות בהשכלה ומציע תוכניות לימודים מובנות שנועדו לשפר את נתוני הקבלה לאוניברסיטה, ביניהן:
• מכינות ייעודיות – מכינה קדם אקדמית הנפרשת על פני 9 חודשים בלבד ומכינה את הסטודנטים לקראת אחד מתוך 3 מסלולי לימוד ייעודים: מכינה ייעודיות למדעים מדויקים, מכינה ייעודית למדעי הטבע והחיים ומכינה ייעודיות למדעי החברה והרוח. תעודת הסיום של המכינות הייעודיות מחליפה את תעודת הבגרות בקבלה לתואר הראשון באוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית ומוסדות נוספים ברחבי הארץ.
• מכינות מרוכזות בפיזיקה ומתמטיקה – מכינות אלו מתאימות לזכאי תעודת בגרות, הן נפרשות על פני חודשיים עד שלושה חודשים בלבד, ותכליתן – שיפור ציונים במקצועות המתמטיקה ברמת 4-5 יח"ל ו/או פיזיקיה ברמת 4-5 יח"ל. ציוני המבחן הסופי במכינות המרוכזות מחליפים את ציוני תעודת הבגרות במקצועות פיזיקה ומתמטיקה, כך שבוגרים שעברו בהצלחה את המבחנים יכולים להשתלב בלימודי תואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן, בכפוף לדרישות של המחלקות השונות.
• תוכנית 30+ (מכינה 30+) – תוכנית זו פתוחה בפני בעלי 12 שנות לימוד בגילים 30, 40 ומעלה והיא נפרשת על פני 4 חודשים בלבד. תעודת הסיום של תוכנית זו מהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ראשון במדעי החברה והרוח לסטודנטים המעוניינים להשתלב באוניברסיטת בר-אילן.
• קדם מכינה ומכינה לחרדים – תוכנית ייעודית למגזר החרדי, בה גברים לומדים בנפרד מנשים בקמפוס ייעודי לחרדים, שנועדה להכין את בני המגזר החרדי ללימודים באקדמיה. משך המכינה הוא 12 חודשים והיא כוללת 2 מסלולים - קדם מכינה לגברים ומסלול מכינה ייעודי למדעי החברה לגברים. מטרת מכינות אלו היא להגדיל את סיכוי הקבלה למסלולי הלימודים לחרדים הנערכים בקמפוס החרדי בבר-אילן.