מכינת מעבר בערבית

בואו ללמוד את השפה הערבית מהיסוד, לרכוש אוצר מילים ומיומנויות תרגום, לקרוא ולהבין טקסטים עיתונאיים וספרותיים מהעולם הערבי

ההרשמה למכינת מעבר בערבית תשפ"ג תיפתח בקרוב

מטרת המכינה

• היכרות עם השפה הערבית תוך פיתוח ארבע מיומנויות השפה: קריאה, כתיבה, האזנה ודיבור.
    הרחבת אוצר המילים, טיפול בתופעות לשוניות, הקניית כלים לקריאה וניתוח של טקסטים עיתונאיים וספרותיים.
  • קבלה למחלקה לערבית - עבור מועמדים לתואר ראשון בערבית באוניברסיטת בר-אילן, ציון המכינה יהיה קביל כחלופה לציון הבגרות במקצוע הערבית ברמה של 4/5 יח"ל (לזכאי תעודת בגרות בלבד).

• סטודנטים פעילים באוניברסיטת בר אילן יוכלו לקבל הכרה בנק' זכות עבור הקורסים הנלמדים במכינה, בהתאם לתקנות וכללי האוניברסיטה.

*באחריות הסטודנט/ית לבדוק מול המחלקה המבוקשת ללימודי התואר את הנתונים הבאים:
 1. למועמדים למחלקה לערבית - ציוני המכינה הנדרשים ודרישות הקבלה הנוספות כגון אמי"ר/אמיר"ם/פסיכומטרי וכד'.
 2. לסטודנטים פעילים לתואר ראשון בשאר מחלקות האוניברסיטה- התאמת הקורסים ללימודי התואר ונק' הזיכוי עבורם.

מועדי המכינה

ערבית למתחילים: כ"ד באייר  – כ"ג בתמוז תשפ"ב, 25.5.22 - 22.7.22.

ערבית למתקדמים: כ"ח בתמוז – ו' באלול תשפ"ב, 27.7.22 – 2.9.22.

מתכונת הלימודים:

- לימודים פרונטלים בימים שני ורביעי בין השעות 16:00 - 21:00.
- מפגשים מקוונים בזום בימי שישי בין השעות 08:00 - 12:15.
- תרגולים מתוקשבים בהיקף של 2 שעות אקדמיות שבועיות.

דגשים:

* פתיחת הלימודים מכינות ערבית למתחילים ולמתקדמים מותנית במס' הנרשמים.

* תנאי מעבר מקורס ערבית מתחילים לקורס ערבית מתקדמים – ציון סופי 75 ומעלה בקורס ערבית מתחילים.

* הקבלה לתואר ראשון בערבית באוניברסיטת בר-אילן מותנית בציון סופי 70 ומעלה בקורס ערבית מתקדמים,
  וכן עמידה  בשאר תנאי הקבלה לתואר בהתאם לדרישת המחלקה.

* מועמדים שלמדו ונבחנו בתיכון בשפה שאינה עברית, נדרשים לציון 85 לפחות בבחינת יע"ל על מנת להתקבל למכינה.

להשארת פרטים ולקבלת מידע נוסף לחצו כאן ונחזור אליכם בהקדם