מכינת מעבר בערבית

בואו ללמוד את השפה הערבית מהיסוד, לרכוש אוצר מילים ומיומנויות תרגום, לקרוא ולהבין טקסטים עיתונאיים וספרותיים מהעולם הערבי

החלה ההרשמה למכינת מעבר בערבית תשפ"א

לפרטים ולהרשמה-לחצו כאן

מטרת המכינה

• היכרות עם השפה הערבית תוך פיתוח ארבע מיומנויות השפה: קריאה, כתיבה, האזנה ודיבור.
    הרחבת אוצר המילים, טיפול בתופעות לשוניות, הקניית כלים לקריאה וניתוח של טקסטים עיתונאיים וספרותיים.
  • קבלה למחלקה לערבית - עבור מועמדים לתואר ראשון בערבית באוניברסיטת בר-אילן, ציון המכינה יהיה קביל כחלופה לציון הבגרות במקצוע הערבית ברמה של 4/5 יח"ל (לזכאי תעודת בגרות בלבד).

• סטודנטים פעילים באוניברסיטת בר אילן יוכלו לקבל הכרה בנק' זכות עבור הקורסים הנלמדים במכינה, בהתאם לתקנות וכללי האוניברסיטה.

*באחריות הסטודנט/ית לבדוק מול המחלקה המבוקשת ללימודי התואר את הנתונים הבאים:
 1. למועמדים למחלקה לערבית - ציוני המכינה הנדרשים ודרישות הקבלה הנוספות כגון אמי"ר/אמיר"ם/פסיכומטרי וכד'.
 2. לסטודנטים פעילים לתואר ראשון בשאר מחלקות האוניברסיטה- התאמת הקורסים ללימודי התואר ונק' הזיכוי עבורם.

מועדי המכינה

הלימודים יתקיימו במשך כעשרה שבועות, בימים א', ב', ד', ה', בין השעות 8:30 - 15:00.

להלן מועדי הקורסים:

ערבית למתחילים

י"ח בתמוז – ל' באב תשפ"א, 28.6.21 – 8.8.21

הלימודים יתקיימו בהיקף של 6 שעות שבועיות

ערבית למתקדמים

ב' באלול – כ"ה באלול תשפ"א, 10.8.21 – 2.9.21

הלימודים יתקיימו בהיקף של 4 שעות שבועיות

דגשים:

* תנאי מעבר מקורס ערבית מתחילים לקורס ערבית מתקדמים – ציון סופי 75 ומעלה בקורס ערבית מתחילים.

* הקבלה לתואר ראשון בערבית באוניברסיטת בר-אילן מותנית בציון סופי 70 ומעלה בקורס ערבית מתקדמים,
  וכן עמידה  בשאר תנאי הקבלה לתואר בהתאם לדרישת המחלקה.

* מועמדים שלמדו ונבחנו בתיכון בשפה שאינה עברית, נדרשים לציון 85 לפחות בבחינת יע"ל על מנת להתקבל למכינה.

לפרטים ולהרשמה-לחצו כאן