מבחן מימד

מבחן מימ"ד הוא מבחן ידע של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, המהווה מבחן כניסה למכינות הקדם אקדמיות.

המכינה הקדם אקדמית של אוניברסיטת בר-אילן מקיימת מבחן מימד לכל מועמד שאין לו ציון פסיכומטרי ומבקש להתקבל לאחת מהמכינות הקדם אקדמיות המתקיימות במסגרתה.

חשוב לציין כי מבחן מימד אינו מהווה תחליף לבחינה הפסיכומטרית בקבלה לאקדמיה, אלא מבחן קבלה למכינות הקדם אקדמיות בלבד.

מטרתו של מבחן מימד

מבחן מימד מהווה כלי מיון המועמדים למסלולי הלימוד השונים במכינה. לכל מסלול נדרש ציון מימד שונה, כמפורט בתוכניות לימודים:
* מכינה להנדסה למדעים מדויקים - ציון כללי 500 + ציון 115 בחלק הכמותי
* מכינה למדעי הטבע והחיים - ציון כללי 500 + ציון 100 בחלק הכמותי
* מכינה למדעי החברה והרוח - לא נדרש

תהליך ההרשמה למבחן מימ"ד

ההרשמה למבחן מימ"ד מתבצעת רק לאחר ההרשמה למכינה.
עם סיום תהליך ההרשמה למכינה ושליחת המסמכים, ייבדקו נתוני המועמד/ת על ידי המכינה.
מועמדים שנדרשים לעבור מבחן מימ"ד לצורך הקבלה למכינה - ישובצו למבחן על ידי המכינה, ויישלח להם מכתב זימון למבחן עם כל פרטי המבחן.
עם קבלת הציון, תיבדק בשנית התאמת המועמד/ת למכינה, ויישלח בהתאם מכתב קבלה מן המניין או מכתב דחייה.

רק מועמדים אשר נרשמו למכינה (רישום מקוון + שליחת מסמכים) יורשו לגשת למבחן מימ"ד.

להרשמה למכינה הייעודית - לחץ כאן

פרטי מבחן מימ"ד

עלות מבחן מימד: 200 ש"ח.

מיקום מבחן מימד: קמפוס אוניברסיטת בר אילן. מיקום מדויק יפורסם בסמוך למועד המבחן.

מועד מבחן מימד: 8/5/24 בשעה 9:00

להלן - דף עזר לנבחן.

מידע נוסף על מבחן מימ"ד, כולל דוגמה למבחן, ניתן לראות  באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה.

הכנה למבחן מימד

למועמדים שמעוניינים, ניתן להשתלב בקורס הכנה למבחן מימ"ד שמקיימת חברת E.Z WAY.

ההכנה למימ"ד כוללת מפגשים קצרים וממוקדים בלימוד מרחוק.

הטבות, תנאים מיוחדים ומחיר נגיש למועמדים למכינה.

לקבלת פרטים והרשמה אודות הקורס - לחצ/י כאן.

למידע נוסף בנושא מבחן מימד במכינה הקדם אקדמית של אוניברסיטת בר אילן, הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפונים: 03-5354079.03-5318406, 03-5317956

עוד על מבחן מימ"ד

מרכיבי מבחן מימד

מבחן מימד מורכב משלושה תחומי לימוד: אנגלית, עברית ומתמטיקה ומורכב מששה פרקים - שניים בכל תחום. שאלות המבחן הן רב בררתיות (אמריקאיות).

אופן ההיבחנות ומשכו של מבחן מימד

המבחן אורך כשעתיים וחצי.
המבחן הינו ממוחשב, ומתקיים במעבדת מחשבים של האוניברסיטה.
במהלך המבחן ניתן להשתמש אך ורק בעכבר המחשב לצורך סימון התשובות ואין להקליד במקלדת המחשב. מומלץ לקרוא היטב את כל ההוראות ולענות על כל השאלות גם אם לא יודעים בוודאות את התשובה על מנת להגדיל את הסיכוי לקבל ניקוד גבוה. כדאי לזכור כי שאלה ללא תשובה אינה מזכה בניקוד כלל.

ציוני מבחן מימד

ציוניו של מבחן מימד נעים בטווח של 83 עד 640. ציוניהם של הנבחנים מועברים למכינות בתוך כשבוע מיום מבחן המימד ומופיעים גם באתר האינטרנט של "המרכז הארצי לבחינות והערכה".

כדי לצפות בציון באתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה, על הנבחן להיכנס לאזור האישי שבאתר ולבחור ב"שכחתי סיסמה". סיסמה זמנית תישלח לאיו לנייד או לדוא"ל. נבחן שלא ציין במסך הפרטים האישיים דוא"ל או נייד, לא יוכל להיכנס לאזור האישי. במקרה זה הוא צריך להתקשר למדור ציונים במרכז הארצי לבחינות כדי שאפשר יהיה לעדכן את כתובת הדוא"ל שלו ולשלוח לו סיסמה זמנית.

כיצד ללמוד למבחן מימד?

באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה מופיע מידע על מבנה המבחן, מרכיביו, הכנה למבחן וכן מבחן מימד לדוגמה, המיועד לתרגול והתנסות אישית.