קדם מכינה

​מסלול קדם מכינה לחסרי בגרות בעלי 12 שנות לימוד ולבוגרי החינוך החרדי, אשר אינם עומדים בתנאי הקבלה למכינה הייעודית

נפתחה ההרשמה לקדם מכינה לשנת הלימודים תשפ"ד!

להרשמה - בקישור זה

מטרת הקדם מכינה

הקדם מכינה הוא מסלול הכנה למכינה הייעודית.
המסלול מיועד למועמדים המבקשים להשתלב באחד ממסלולי המכינות הייעודיות, ואינם עומדים בתנאי הקבלה למכינה.
בוגרי מסלול קדם מכינה יוכלו להשתלב באחד משלושת מסלולי המכינות הייעודיות בבר-אילן, בהתאם להישגיהם במסלול הקדם מכינה ולדרישות של כל מסלול.

תנאי קבלה

* אישור על 12 שנות לימוד / אישור על לימודים בישיבה.

* למועמדים שלא למדו ונבחנו בבגרות בשפה העברית - נדרש ציון 84 במבחן יע"ל

* מועמדים שמגיעים ללא רקע כלל בבגרות במתמטיקה, יידרשו לעבור קורס הכנה לקדם מכינה.
הלימודים במסגרת הקורס יתקיימו 4 ימים בשבוע, בין התאריכים 1/5/24 - 17/5/24
פתיחת הקורס מותנית במספר הנרשמים.

מועדי הקדם מכינה

משך הקדם מכינה ארבעה חודשים, בין התאריכים 21/5/24 - 20/9/24 (כולל מועדי בחינות)

הלימודים מתקיימים בימים א'-ה', בהיקף של 32 ש"ש (לא כולל שיעורי עזר).

לוח זמנים מפורט יפורסם בהמשך

עלות מסלול קדם מכינה לשנת הלימודים תשפ"ד: 6,784 ש"ח + 496 ש"ח דמי רישום
[ניתן לשלם על הקדם מכינה מכספי הפיקדון]

קיימים שני מסלולי קדם מכינה:

1. קדם מכינה למדעי הטבע ומדעים מדויקים - במסלול זה נלמדים היסודות במקצועות מתמטיקה, אנגלית ופיזיקה,  אשר נותנים הכנה לקראת לימודי המכינה הייעודית למדעי הטבע והמכינה הייעודית למדעים מדויקים והנדסה.

2. קדם מכינה למדעי החברה והרוח - במסלול זה נלמדים היסודות במקצועות מתמטיקה, אנגלית, כתיבה מדעית וקורס במדעי החברה, אשר נותנים הכנה לקראת לימודי המכינה הייעודית במדעי החברה והרוח.

הערה: תלמיד שירצה להתקבל לתואר ראשון באוניברסיטת תל-אביב, יידרש להשלים 7 יח"ל בבגרות בציון עובר, בנוסף לכל דרישות הקבלה לתואר.

*פתיחת המסלול מותנית במספר הנרשמים.

השתלבות בוגרי קדם מכינה במכינות ייעודיות של בר אילן

בוגרי מסלול קדם מכינה שהשלימו בהצלחה 32 שעות לימוד אקדמיות וסיימו את כל המטלות בציונים הנדרשים, יוכלו להשתלב באחד משלושת מסלולי המכינות הייעודיות בבר אילן, בהתאם להישגיהם במסלול הקדם מכינה ולדרישות של כל מסלול.

1. מכינה להנדסה ומדעים מדויקים - המכינה להנדסה ומדעים מדויקים בבר אילן פותחת צוהר לתואר מבוקש ויוקרתי. מטרת מכינה זו היא לשפר את סיכויי הקבלה לתואר אקדמי בתחום המדעים המדויקים וההנדסה.
  2. מכינה ייעודית למדעי הטבע והחיים - מטרת מכינה זו היא לשפר את סיכויי הקבלה לתואר אקדמי בתחום מדעי החיים והטבע.
  3. מכינה ייעודית למדעי החברה, היהדות והרוח - תכליתה של המכינה למדעי החברה, היהדות והרוח היא להגדיל את סיכויי הקבלה לתואר במדעי החברה והרוח, ולהקנות לסטודנטים מיומנויות והרגלי למידה העומדים בסטנדרטים אקדמיים גבוהים.

להרשמה למסלול קדם מכינה - לחצ/י כאן

ההרשמה למסלול קדם מכינה היא בהתאם לעמידה בתנאי הקבלה ועל בסיס מקום פנוי.

לפרטים והרשמה לקדם מכינה צרו קשר בדף הצור קשר, במייל: mechina.kda@biu.ac.il ובטלפונים: 03-5317956, 03-5318406, 03-5354079